Annonce
Billund Ugeavis

Den røde løber lå klar: Velkommen tilbage til fitnesscentret

Mona Sandfeld har savnet sine mange gæster i Falck Healthcare Fitness i Billund. Siden jul har centret, ligesom alle andre fitnesscentre, været tvangslukket, men torsdag morgen kunne det igen slå dørene op. Folk har været så savnet, at de blev mødt af en rød løber ved fitnesscentret. Foto: Alex Hermann
Allerede fem minutter efter åbningstiden stod den første gæst klar til at komme ind og svede i Falck Healthcare Fitness i Billund. Centerlederen stod klar med flag og rød løber og tjekkede coronapas hos alle fremmødte.

Billund: Torsdag morgen blev dørene igen slået op til fitnesscentrene. Det havde Mona Sandfeld, centerleder hos Falck Healthcare Fitness i Billund, ventet længe på. Klokken seks lagde hun den røde løber klar uden for døren, og allerede fem minutter senere bankede den første ivrige motionist på døren.

Første del af dagen forløb forholdsvist roligt, uden Mona Sandfeld ligefrem blev blæst bagover af besøgende. Det undrer hende dog ikke, og det gør hende heller ikke nervøs for, at medlemmerne ikke vender tilbage.

- Det hele skete med meget kort varsel. Jeg havde fået skrevet det på Facebook, men havde ikke nået at få kontaktet alle vores medlemmer. Det var vigtigere, at formalia var i orden, til vi åbnede, fortæller Mona Sandfeld.

Annonce

Fra morgenstunden var et hold klar til en omgang indendørs cykling. Her mødte syv deltagere op, og det er et fremmøde, der bliver betegnet som særdeles tilfredsstillende.


Hvis de ikke får ændret den regel om, at vi skal tjekke coronapas, forestiller jeg mig, at vi laver et armbåndssystem, så personer, der er blevet færdigvaccinerede, får et armbånd, så de ikke behøver finde deres coronapas frem på telefonen hver eneste gang.

Mona Sandfeld, centerleder, Falck Healthcare Fitness, Billund


- Det er helt udmærket, for der må alligevel kun være ni personer ud over instruktøren, hvis vi skal overholde afstandskravene, siger Mona Sandfeld.

Begrænset antal personer

Området lige inden for døren, hvor der blandt andet står løbebånd og andre maskiner, er stort nok til, at der må være 14 personer. Det er dog slet ikke aktuelt, for en del af maskinerne er spærret af, så der kan kun være otte mennesker i sving på samme tid.

I omklædningsrummene må der være syv personer af gangen, og i de bagerste lokaler, hvor der også er placeret en række maskiner, der kan få sveden til at pible frem på panden, bliver der opfordret til selvdisciplin hos de fremmødte.

Flere steder i fitnesscentret står maskiner placeret med mindre end to meters afstand. Her opfordrer centerlederen til selvdisciplin, så man lader være med at bruge en maskine, hvis der sidder en anden lige ved siden af. Foto: Alex Hermann.

- Der er nogle maskiner her, hvor der ikke er to meter imellem dem, men her må folk selv tage noget ansvar og sige, at hvis der sidder en på en maskine, kan man ikke sætte sig på den lige ved siden af, siger Mona Sandfeld.

Annonce

Kræver negativ test

Som centerleder skal hun kontrollere, at alle de mennesker, der ankommer til centret, har et gyldigt coronapas – altså at de enten er blevet vaccineret eller er i besiddelse af en negativ test, der ikke er ældre end 72 timer. Det er en tjans, som centerlederen tager med, selvom hun overvejer, om tingene kan gøres på en lidt smartere måde.

- Hvis de ikke får ændret den regel om, at vi skal tjekke coronapas, forestiller jeg mig, at vi laver et armbåndssystem, så personer, der er blevet færdigvaccinerede, får et armbånd, så de ikke behøver finde deres coronapas frem på telefonen hver eneste gang, siger Mona Sandfeld.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Tanja hjælper familier med 'coronahunde': - Hunden elsker dig, hvis den ved, hvad den ikke må

Billund Ugeavis

Bryghuset kan se muligheder i de unge: - Det skal ikke være sådan noget med, den ene pige holder håret for den anden.

Annonce