Annonce
Billund Ugeavis

DF fik nej: Kommunale besparelser vil også ramme de ældre

Billund Kommune holdt l‡¶rdag ‡•bent hus p‡• det nye r‡•dhus.
Et forsøg på at holde hånden over ældreområdet ved at droppe besparelser på 2,2 millioner kroner slog fejl for Dansk Folkeparti. Alle områder i kommunen skal bidrage til besparelserne.
Annonce

Billund Kommune: Det er alle områder, der må holde for, når Billund Kommune skal finde besparelser på serviceområdet. Dansk Folkeparti havde således ikke held med at få fjernet de forslag, der skulle gå ud over kommunens ældre borgere, fra listen over besparelser.

Dansk Folkeparti ville droppe besparelser på 700.000 kroner på de ældres klippekortordning samt halvanden million kroner på pasning af ældre borgere med demens. Men det forslag stod partiet alene med.

- For mig er det ikke bare et budgetspørgsmål om nogle penge. Det er et spørgsmål om det, der oprindeligt fangede mig ved politik og ved det parti, jeg er med i. Det er noget, jeg brænder for, sagde Mogens Jørgensen (DF).

- Det er ikke fordi, jeg ikke har respekt for budgetter, for det har jeg. Men når man har vedtaget – og det har vi i dette byråd – et budget, hvor man ikke forholder sig til de ting, der går galt allerede i 2019, må forargelsen kunne spredes bredere, end at jeg ikke synes, der skal spares penge på ældreområdet, tilføjede han.

Det er noget skrammel, men det er noget nødvendigt skrammel. Vi er nødt til at have nogle budgetter, vi kan holde, og vi kan ikke flere år i træk leve med de overskridelser, vi havde sidste år, og som det ser ud til, at vi får igen i år.

Robert Terkelsen (V)

Annonce

Nødvendige besparelser

Dansk Folkeparti måtte finde sig i at blive kaldt utidig og beskyldt for ikke at ville tage ansvar, inden forslaget blev skudt ned.

- Det har været afgørende, at der var politisk vilje hele vejen rundt til at finde besparelser bredt for alle udvalg. Derfor er vi på trods af det kedelige udgangspunkt faktisk ret fornøjede med det resultat, der nu foreligger, sagde Peter Fredensborg (V).

De øvrige partier understregede vigtigheden af, at besparelserne kunne blive fundet bredt i hele kommunen.

- Hvis vi ikke finder besparelser bredt på alle budgetposter, er det vurderingen, at det vil føre til store konsekvenser. Det vil være uhensigtsmæssigt og i værste fald ulovligt, sagde Ann Charlotte Vilstrup (S) med henvisning til, at kommunen ikke kan lade være med at fjerne børn, der eksempelvis bliver udsat for vold.

Venstre, Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Konservative og Lokallisten godkendte besparelserne på 13,9 millioner kroner.

Billund bruger for meget på service

Billund Kommune bruger generelt for mange penge på serviceområdet. I 2019 blev der brugt omkring 20 millioner kroner mere end budgetteret på serviceområdet, og igen i 2020 er budgetterne på området skredet godt og grundigt.

Derfor har kommunen vedtaget et sparekatalog, der vil trække serviceudgifter 17,4 millioner kroner ud af regnearket. De 3,5 millioner kroner bliver dog stadig brugt, men bliver puttet over i kassen med anlægsudgifter.

Der er derfor vedtaget besparelser på serviceområdet bredt i hele kommunen for samlet 13,9 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Billund Ugeavis

Hejnsvig Missionshus

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Taxachauffør blev overfaldet af sin kunde

112

To biler stødte sammen på Gammelbro

Annonce