Annonce
Billund Ugeavis

Donation fra Ole Kirk's Fond sikrer udsatte børn et pusterum

Arkivfoto: Agata Lenczewska-Madsen
Takket være en donation på 500.000 kr. fra Ole Kirk's Fond kommer cirka 300 børn med på en af Blå Kors' ferielejre i år. Børnene kommer med meget forskellige baggrunde. Det kan være alt fra forældre med misbrug til mobning i skolen.
Annonce

Sommerferie: Det er ikke alle børn i Danmark, der har mulighed for at komme af sted på sommerferie. Og det er heller ikke altid, at sommerferie derhjemme er lig med hygge og afslapning. På Blå Kors' sommerlejre kan børn og unge fra familier med alkohol- og stofproblemer, fattigdom, ensomhed, psykisk sygdom eller andre problemer få et pusterum fra hverdagen.

Børn, som vokser op i familier med misbrug, har større risiko for selv at udvikle et misbrug og for at blive belastet af psykiske problemer end andre børn. På lejrene får de værktøjer og oplevelser, som er med til at reducere risikoen for psykiske problemer og forebygge, at de selv udvikler et misbrug senere i livet.

Det overordnede formål med lejrene er at give udsatte børn og unge håb og livsmod til at møde verden og de udfordringer, de står overfor.

Annonce

150 frivillige

Karin Skjødt Hindkjær, der er direktør for Ole Kirk's Fond, er glad for at fonden kan være med til at hjælpe.

- I Ole Kirk's Fond har vi et særligt blik for de udsatte børn og deres familier. Med ferielejrene giver Blå Kors børnene et pusterum og et positivt fællesskab, hvor de - sammen med børn i samme situation som dem selv - kan tanke op på kontoen med positive oplevelser. En ferielejr giver børnene gode sommerferieoplevelser, som de kan dele med deres kammerater, og det ruster dem til at stå stærkere i hverdagen, udtaler Karin Skjødt Hindkjær i en pressemeddelelse.

Lejrene koordineres af en enkelt ansat og drives ellers af cirka 150 frivillige. Lejrene er afhængige af, at der kommer donationer fra private.

Annonce
Annonce
Billund Ugeavis

Hejnsvig Missionshus

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Taxachauffør blev overfaldet af sin kunde

112

To biler stødte sammen på Gammelbro

Annonce