Annonce
Billund Ugeavis

Slut med indianerlejr: Høvding Langøre har sidste sommer som indianerhøvding i Legoland

Høvding Langøre, hvis borgerlige navn er Jan Friborg. PR-foto
Jan Friborg fra Billund, også kendt som den folkekære Høvding Langøre, har været indianerhøvding i Legoland gennem 37 sæsoner. I år er det hans sidste sæson og dermed er det også slut for Indianerlejren i parken.

Billund: Siden 1985 har Jan Friborg iklædt sig indianerkostume og fjerhat, trådt ind i rollen som Høvding Langøre og budt gæsterne velkommen i Legoland Billunds indianerlejr. Med tiden er han blevet en legende blandt gæsterne i Legoland, som i generationer har besøgt ham og foreviget dagen med både indianerfjer og billeder. Efter 37 sæsoner har Jan efter eget ønske valgt, at 2021 bliver hans sidste sæson i indianerlejren.

Det fortæller Legoland i en pressemeddelelse.

- Høvding Langøre er med tiden blevet et ikon for Legoland. Han har i den grad været med til at gøre Legolandoplevelsen til noget helt særligt for vores gæster, og vi er meget taknemmelige for alle de 37 sæsoner, vi har haft ham i indianerlejren. Det bliver trist at sige farvel efter så mange gode år, siger Christian Woller, direktør i Legoland i en pressemeddelelse.

Annonce

For Jan begyndte det hele med en annonce i avisen, hvor Legoland søgte en indianerhøvding, der kunne stå ude i alt slags vejr, og som kunne tale indianersprog. Siden er det blevet til rigtig mange sæsoner i indianerlejren med besøg af gæster fra hele verden.

- Det bliver helt sikkert vemodigt at slukke bålet for sidste gang, men som man siger, så har alting også en ende. Jeg har nydt alle mine sæsoner i indianerlejren, og jeg kommer i den grad til at savne de mange glade og skøre stunder, jeg har haft her. Det har været helt fantastisk at være høvding i så mange år, og jeg kunne ikke forestille mig at lave andet. Jeg elsker det, siger Jan Friborg.

Slut med indianerlejren

Høvding Langøres afsked bliver samtidigt også sidste sæson med indianerlejren i Legoland, men hvad der kommer til at erstatte Indianerlejren, vil blive afsløret senere på året.

- En epoke er slut, og der kommer ikke en ny høvding efter Høvding Langøre. Senere på året vil vi løfte sløret for, hvad der kommer til at ske, og indtil da vil vi glæde os over at have en sidste sommer med Høvding Langøre, siger Christan Woller.

I forbindelse med Høvding Langøres sidste sæson, opfordrer Legoland alle gæster til at dele de minder, de har med Høvding Langøre fra tiden siden 1985 til nu. Minderne kan være alt fra tegninger og hilsner til billeder og video og vil blive samlet til ét stort fælles minde om Høvding Langøres tid i Legoland.

Minder kan indsendes til parken via deres hjemmeside.

Annonce

Indianerhøvding for flere generationer

Med 37 sæsoner bag sig har Jan Friborg også bemærket og set generationer komme og gå i sin tid som Høvding Langøre i Legoland.


En epoke er slut, og der kommer ikke en ny høvding efter Høvding Langøre. Senere på året vil vi løfte sløret for, hvad der kommer til at ske

Christian Woller


- Det sker ofte, at gæster kommer og viser mig gamle billeder, hvor jeg som ung høvding står sammen med dem. Det er hyggeligt at se tilbage og blive mindet om, hvor hurtigt tiden går, når man har det sjovt. Som regel beder gæsten pænt om et nyt, tilsvarende billede eller et billede af deres børn med den samme høvding, som de selv blev fotograferet med, da de var små. Det er jo fantastisk at være høvding for flere generationer, siger Jan Friborg.

Høvding Langøre er blandt Legoland Billunds mest populære karakterer. Selve navnet og hele historien bag karakteren er bygget op med tiden, men ikke uden hjælp fra gæsterne.

- Navnet Høvding Langøre fik jeg først et par år efter, jeg var startet. Børnene blev ved med at hive i mine lange totter fra min fjerhat, og så kaldte de mig Langøre, fordi jeg jo havde så lange øre. Og siden dengang har jeg heddet Høvding Langøre. Man kan sige, at gæsterne på den måde har været med til at skabe Høvding Langøre, fortæller Jan Friborg med et smil.

Annonce
Annonce
Billund Ugeavis

Oksana fra Hejnsvig klarede MBA-uddannelsen med bravur

Annonce
Annonce
Billund Ugeavis

Lokal DGI-afdelingsleder er dimitteret som master i IT

Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Youtuber skabte kø ved boghandleren: - Laksen er bare det bedste

Billund Ugeavis

To biler drønede sammen i Vorbasse

Billund Ugeavis

Flyene i Billund Lufthavn er næsten lige så fyldte som i 2019

Billund Ugeavis

Lad os lære af børnene!

Billund Ugeavis

Jobpatruljen på tur i Billund Kommune: Mange unge løfter for tungt

Billund Ugeavis

Nyistandsat trailer stjålet

Billund Ugeavis

Countryaften i Billund: Lyt til Rattlesnakes og spis helstegt pattegris

Billund Ugeavis

Nye tider nye numre

Billund Ugeavis

Harald underviser gratis i Tai Chi Qigong: - Det er godt for kroppen og sindet, og alle kan være med

Billund Ugeavis

Oplev grisefest i Billund: Kun to gange tilbage

Billund Ugeavis

Åbent brev til kirkeminister Joy Mogensen: Stop nu restriktionerne i kirkerne

Billund Ugeavis

Lakserytteren kigger forbi Billund

Billund Ugeavis

Billund Vand og GEV lader græsset gro: Vil du også være med på bølgen?

Billund Ugeavis

80-årige Gunnar slår de unge professionelle af travbanen: - Det er en hel fornøjelse

Billund Ugeavis

Sagros etableringsaften nød atter stor opbakning

Billund Ugeavis

I Lego House' nye restaurant må man lege med maden: - Vil man spise spareribs med falafel, så gør man det

Billund Ugeavis

Jobpatruljen tjekker arbejdsforhold i Billund og Vejen

Billund Ugeavis

Indbrudstyv på spil på Sønderkær

Billund Ugeavis

Værktøjsteknikerne er færdige med uddannelsen

Billund Ugeavis

Stig Schrøder fejrer 40 år hos Modulex Gruppen

Billund Ugeavis

Hvorfor blev jeg motorvejsmodstander?

Annonce