Annonce
Billund Ugeavis

En meget sjovere motionsdag: Alle elever fra Billunds skoler brugte energien i Wow Park

I stedet for at løbe ud ad en lige vej, fik eleverne på Billunds to skoler fredag muligheden for at holde motionsdag under lidt sjovere omstændigheder. Alle elever fra de to skoler var nemlig inviteret i Wow Park. Foto: Alex Hermann.
Det var en anderledes form for motion, som eleverne på Billunds to skoler blev budt på, da de, som traditionen foreskriver, holdt skolernes motionsdag på sidste dag inden efterårsferien.

Billund: Den sidste dag inden efterårsferien er traditionelt lig med motion for alle landets skoleelever. Motion kan fås i mange forskellige former, og i Billund blev alle eleverne på Billundskolen og Den Internationale Skole budt på en noget anderledes – og væsentlig mere morsom – måde at få motion end blot at tilbagelægge 10 kilometer ud ad en lige vej.

De mange børn, der går på de to skoler, var inviteret i Wow Park, hvor de sørgede for at få brugt så meget energi, at det så rigeligt gjorde det ud for en løbetur på vejene.

Den alternative motions vakte begejstring hos børnene, mens de tumlede rundt i nettene adskillige meter over jorden.

Annonce

- Jeg synes, det er en god måde at holde motionsdag på. Alle vi børn synes, det er sjovt, fortæller Emily, der går i 3. klasse på Billundskolen.

- Det er i hvert fald sjovere end at skulle løbe rundt om skolen, supplerer klassekammeraten Eike, der sidste år fik masser af motion på skolernes motionsdag – men det foregik ved at løbe rundt om Billundskolen, hvilket altså ikke blev betragtet som nær så underholdende som en tur i Wow Park.

Motion og ryste-sammen

Wow Park breder sig over et areal svarende til mere end 40 fodboldbaner. Derfor har eleverne i løbet af dagen utvivlsomt fået tilbagelagt den samme distance, som hvis de var blevet sendt lige ud ad vejen på en løbetur.

Wow Park har et areal på omtrent det samme som 40 fodboldbaner. Eleverne fik derfor tilbagelagt en distance, som næppe var mindre, end hvis de var blevet sendt ud på en klassisk løbetur. Foto: Alex Hermann.

Den første tid på dagen blev brugt på mere organiseret tur rundt i parken.

- Vi laver et slags stjerneløb, hvor eleverne skal ud til de seks forskellige poster. De skal så prøve og vurdere aktiviteten og komme tilbage med et billede derfra, fortæller Flemming Marquardt, der er lærer på Billundskolen og tovholder på motionsdagen

Det primære formålet er selvfølgelig motion, men det er også at ryste eleverne bedre sammen på tværs. Vi er tre eller fire spor, og der kan det i det daglige være svært for alle at blive blandet. Det er denne dag en god mulighed for.

Flemming Marquardt, lærer, Billundskolen

Det er første gang, at børnene på byens skoler ligefrem bliver inviteret i en forlystelsespark på motionsdagen, men ifølge læreren er det efterhånden længe siden, at motionsdagen alene har handlet om at løbe en tur langs med vejen.

Emily og Eike går i 3. klasse på Billundskolen, og de er begge meget begejstrede for den alternative måde at holde motionsdag. Foto: Alex Hermann.

- Vi plejer at være rimeligt kreative. Vi har haft triatlon for udskolingen, og vi har haft forskellige former for stjerneløb, siger Flemming Marquardt, der mener, at dagen i Wow Park har flere formål.

- Det primære formålet er selvfølgelig motion, men det er også at ryste eleverne bedre sammen på tværs. Vi er tre eller fire spor, og der kan det i det daglige være svært for alle at blive blandet. Det er denne dag en god mulighed for, siger han.

Annonce
Annonce
Billund Ugeavis

Det vil jeg arbejde for i byrådet

Annonce
Annonce
Billund Ugeavis

Lego-bog oplever stor international interesse

Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Skulpturstien er ofte en del af Lenes løberute: - Du kommer tæt på naturen, og alligevel er vi inde midt i byen

Billund Ugeavis

René Ringive fejrer 25-års jubilæum i Legoland

Billund Ugeavis

Lasse Østerbro fejrer jubilæum hos Lego

Billund Ugeavis

Nyt liv i tomt butikslokale på Hovedgaden: Se Billund med de 14-åriges øjne

Billund Ugeavis

Traditionsrig julekoncert genoptages i ny udformning

Billund Ugeavis

Legoland søger medarbejdere: Du kan få løn for at lege med Legoklodser

Billund Ugeavis

Det Flyvende Teater får kunststøtte

Billund Ugeavis

Lalandia Rødby har en biograf: Derfor kommer det store filmlærred ikke til Billund

Billund Ugeavis

Kronprinsessen kommer til børnenes hovedstad: Sådan kan du være med

Billund Ugeavis

Se, hvem der vandt årets handicappriser

Billund Ugeavis

Højlagerets holdspiller fejrer jubilæum

Billund Ugeavis

Byens sidste pølsevogn kan blive på sin plads: - Det har lidt været en storm i et glas vand

Billund Ugeavis

Julebankospillet er tilbage på biblioteket

Billund Ugeavis

75-årige Else Marie har været au pair i Schweiz, afdelingsleder i rejsebranchen og formand i kirken: - Når jeg siger ja til noget, så arbejder jeg seriøst med det, for det synes jeg, man skylder

Billund Ugeavis

Tak for valget - det forpligter

Billund Ugeavis

Børnenes hovedstad holder 10 års fødselsdag sammen med en royal gæst

Billund Ugeavis

Efter valget: Så blev der stille...

Billund Ugeavis

Per Nyhus vil spørge ind til pølsevognens skæbne i Billund: - Dem, der kender mig, ved, at jeg godt kan lide at komme i en pølsevogn

Billund Ugeavis

Claus Horsbøl Jørgensen fejrer 25 år hos Lego

Billund Ugeavis

Wow Park vinder børnekulturpris for andet år i træk

Billund Ugeavis

Den sidste pølsevogn i stor turistby er lukningstruet: - Jeg synes, der også skal være plads den lille mand

Annonce