Annonce
Billund Ugeavis

En Vorbasse-dreng fylder 50 år: Jan Larsen fortryder kun, han ikke blev håndboldspiller

Jan Larsen, der er medejer af Vorbasse Camping, fylder 50 år.  Foto: Jacob Schultz
I 19 år har han drevet Vorbasse Camping sammen med sin kone Gitte Larsen, og for et år siden blev han selvstændig med egen virksomhed. Nu fylder Jan Larsen 50 år, men det er jo blot et tal.

Vorbasse: Jan Larsen er medejer af en campingplads, han driver sin egen entreprenørvirksomhed, han er jæger, gift med Gitte og far til to voksne børn.

Og fredag runder den lune Vorbasse-dreng de 50 år.

- For mig er det bare et tal. For to år siden fyldte min kone 50, og jeg kunne se, at det skete der ikke så meget ved, for hun har ikke ændret sig, siger han.

Oprindeligt ville han have markeret dagen med åbent hus, men grundet den nuværende situation med coronavirus skal fejringen foregå mere stille og roligt.

- Så vi venter med åbent hus til et andet tidspunkt.

Annonce

Familien betyder alt

Spørger man Jan Larsen, hvad han er mest stolt over at have opnået gennem det halve århundrede, han nu har levet, tøver han ikke det mindste.

Jan Larsen

50 år.

Medejer af Vorbasse Camping.

Ejer af Larsens Entreprise og Maskinservice.

Gift med Gitte Larsen med hvem, han har to børn.

- Det er at blive far til to børn, siger han og stryger en tåre væk fra øjenkrogen.

- De betyder alt. De er blevet til nogle dejlige mennesker, der tænker sig om, fortsætter han.

Entreprenøren sætter meget pris på sin tilværelse og kunne ikke ønske sig det anderledes.

- Jeg er meget taknemmelig over, at jeg ikke har fejlet noget eller har været syg. Jeg har haft et godt liv med mange spændende oplevelser, og jeg har klaret de op- og nedture, der har måttet være.

Jan Larsen voksede op i Vorbasse. Hans far arbejdede i entreprenørbranchen, og moren var selvstændig med tøjbutikken Prikken, som hans søster, Jette Kring, driver videre i dag.

- Jeg har fået det at være selvstændig ind med modermælken, siger han og fortsætter:

- Mine forældre har lært mig meget, jeg har kunnet tage med videre i mit arbejde. Det vigtigste har været god kommunikation og at behandle andre, som han gerne selv vil behandles.

Der skulle dog gå en rum tid, inden han selv kastede sig ud i livet som sin egen chef.

Annonce

Mødet med Gitte

I flere år efter skolen tjente Jan Larsen sine penge som arbejdsmand, men da han som 21-årig i forbindelse med håndbold mødte sin kommende kone, Gitte, tog livet en drejning.

- Jeg mødte Gitte i hallen, hvor hun fik et godt øje til mig, fortæller han og tilføjer med et skævt smil:

- Det er vigtigt, du noterer det.

Der gik ikke længe, inden de blev et par, men Gitte rejste til Spanien for at arbejde som au pair i et år, så det unges pars kontakt blev reduceret til brevskriveri og 20 minutters samtale over en fastnettelefon om søndagen.

Jan Larsen er ved at bygge et entreprenørfirma op, hvor han blandt andet reparerer landbrugsmaskiner. Foto: Jacob Schultz. Foto: Jacob Schultz

- Gitte lærte mig at skrive. Når hun sendte et brev, sendte hun mit med med røde overstregninger.

Gitte og Jan klarede langdistancen og fandt sammen igen, da Gitte vendte hjem.

Jan havde stadig ingen uddannelse, men efter et par kærlige puf fra kæresten, tog han som 23-årig en uddannelse som lastvognsmekaniker.

I 1998 blev de gift.

Annonce

Overtager campingpladsen

I 2002 søgte de daværende ejere af Vorbasse Camping nye forpagtere. Gitte og Jan havde lige renoveret deres drømmehus i Vorbasse og havde ingen erfaring med at drive en campingplads. Alligevel slog de hurtigt til.

- Vi havde begge drømt om at være selvstændige, og vi gjorde det også for børnenes skyld, da Gitte dermed altid ville være hjemme, forklarer han.

Jan Larsen har været selvstændig med egen virksomhed i et år. Foto: Jacob Schultz

- At drive en campingplads kræver noget særligt, man skal have det i sig.

Og det havde de, så familien rykkede til campingpladsen, som de købte i 2012, mens Jan fortsatte som sælger af dele til entreprenørmaskiner.

- Vi har altid kunnet lide at have travlt, og så har vi både familie og rigtig gode medhjælpere på campingpladsen, der har hjulpet os, siger han.

Annonce

Egen virksomhed

For et år siden tog Jan Larsen selv springet ud i at blive selvstændig med sit firma Larsens Entreprise og Maskinservice, der holder til ved hans fars fødehjem. Stedet er ikke bare et arbejde, men også et fristed.

- Jeg har altid elsket at komme herud, og jeg håber, jeg en dag kan vælte det gamle hus og bygge et nyt, siger han.

Hunden Qato er en trofast følgesvend. Foto: Jacob Schultz

Med virksomheden har han nået en milepæl i livet.

- Det er gået rigtig godt med virksomheden, så nu er min drøm arbejdsmæssigt opnået. Jeg har nået det, jeg ville.

Det er ikke, fordi han er færdig med at drømme. Jagt er en stor passion, og for år tilbage tog han på jagtrejse til det afrikanske kontinent med sin far.

- Det vil jeg rigtig gerne igen sammen med min far. Måske ikke til Afrika, men så et andet sted.

I grunden er den selvstændige entreprenør og campingplads ejer godt tilfreds. Der er faktisk kun én ting han fortryder i sit liv.

- Jeg ville gerne have været professionel håndboldspiller. Jeg var virkelig god til det, det syntes jeg i hvert fald selv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Fire nye håndboldbaner til fri afbenyttelse: - Nu skal vi alle til at komme i gang efter, vi har siddet buret inde i flere måneder

Billund Ugeavis

Internationale kvinder søger hjælp til virksomhedsvækst hos iværksætterhus i Billund: - Det har givet os et kæmpeboost

Annonce