Annonce
Billund Ugeavis

Endegyldigt: Billund Trav bliver solgt

Billund Trav
Et flertal besluttede på den ekstraordinære generalforsamling mandag aften, at Billund Trav skal sælges. Ved udgangen af 2021 vil det sidste løb derfor blive kørt på banen på Nordmarksvej.
Annonce

Billund: Debatten er slut, og resultat ligger nu endegyldigt fast. Ved udgangen af 2021 er det slut med travløb i Billund. Banen bliver solgt, og dermed er en stor epoke i Billund slut.

Et flertal af aktionærerne i Billund Trav A/S har på en ekstraordinær generalforsamling mandag aften besluttet at give selskabets bestyrelse bemyndigelse til at sælge travbanen til Kirkbi A/S for ikke under 58 millioner kroner. Det betyder, at bestyrelsen vil acceptere det købstilbud, den har på hånden.

78 procent stemte for et salg af travbanen, mens 22 procent stemte imod. Dermed blev beslutningen fra den ordinære generalforsamling i august konfirmeret, og dermed er forslaget nu endegyldigt vedtaget.

Annonce

Ny bydel

Kirkbi A/S tilbød for få måneder siden at købe travbanen for 58 millioner kroner. Et sådant købstilbud er bestyrelsen for Billund Trav A/S forpligtet til at sende til afstemning blandt selskabets aktionærer, og disse har altså besluttet, at det nu er tid til at tage imod tilbuddet.

Det betyder, at det sidste travløb i Billund vil finde sted i slutningen af 2021. Det er en del af tilbuddet fra Kirkbi A/S, at Billund Trav kan køre videre i det kommende år, og først ved indgangen til 2022 skal det 200.000 kvadratmeter store areal overgå til Kirkbi, som herefter vil sætte gang i et stort udviklingsprojekt, der vil omdanne travbanen til en ny bydel med boliger og erhvervsbygninger. En bydel, der er en væsentlig del af Billund Byvision, som Kirkbi og Billund Kommune i de seneste fem år har arbejdet målrettet mod at realisere.

Annonce

Andet forsøg

Det er ikke første gang, at Kirkbi A/S har haft en føler ude for at købe travbanen. I januar 2016 måtte aktionærerne tage stilling til et købstilbud på 45 millioner kroner for hele travbanen. Ved den lejlighed valgte et flertal blandt aktionærerne at stemme nej, så banen i stedet kunne køre videre.

I mellemtiden har Kirkbi A/S altså forhøjet sit tilbud ganske betragteligt, og det var i sidste ende mere, end aktionærerne kunne sige nej til.


Debatten er slut, og resultat ligger nu endegyldigt fast. Ved udgangen af 2021 er det slut med travløb i Billund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce