Annonce
Billund Ugeavis

Evaluering: Tilfredshed med butikkernes vækst-projekt

Marianne Witte og Uffe Schmidt afslutter projektet, men det fortsætter i en anden form. Arkivfoto: Martin Ravn
Cirka 50 butikker har i det seneste år fået en saltvandsindsprøjtning af uddannelse, individuel coaching og fællesmøder.
Annonce

Billund Kommune: - Den lokale detailhandel er noget bedre rustet end for et år siden. Detailhandlen har det stadig svært, som det er tilfældet alle steder, og udfordringerne er stadig store, og vi er slet ikke færdige, men de står stærkere i dag.

Således lyder konklusionen fra Marianne Witte, der sammen med Uffe Schmidt har guidet cirka 50 lokale butiksindehavere og deres medarbejdere rundt i diverse aspekter af det at drive butik - lige fra sociale medier til den gode kundeoplevelse.

Nu er projektet "Vækst til Erhverv i Gadeplan" nær sin afslutning. Butikkerne har i årets løb været samlet adskillige gange til uddannelsesforløb på Erhvervsgymnasiet Grindsted, netværksmøder, og dertil har de fået personlig vejledning i forhold til egne konkrete udfordringer i butikken.

- Det har været en stor succes, og de tilbagemeldinger, vi har fået, lyder på, at butiksindehaverne har forbedret deres bundlinje og netværk og fået en bedre forståelse for at drive butik - og altså ikke kun deres egen, siger Marianne Witte, der ikke er i tvivl om, at det netværk, der er blevet skabt på tværs af butikker og brancher, er den allerstørste gevinst for butikkerne.

Vækst til Erhverv i Gadeplan

Over en million undervisningskroner fulgte med projektet fra EU via, fra og i tæt samarbejde med Dansk Kyst og Naturturisme. Det har været gratis for butikkerne i kommunen at deltage.
Annonce

Slutter ikke

Arbejdet er dog langt fra slut, selvom projektet og EU-midlerne udløber først i 2020.

- Vi slipper det selvfølgelig ikke. Vi skal finde en anden form at videreføre det, der er blevet opnået, siger Marianne Witte.

Dertil fortsætter der - i forlængelse af projektet - kursusaktiviteter på Erhvervsgymnasiet Grindsted. Det vil foregå i AMU-systemet som efteruddannelsestilbud.

- Det er både til dem, der har været med i projektet, men det skal også gerne trække flere med ind, siger direktør for erhvervsgymnasiet, Jesper Dahlmann.

Annonce
Annonce
Billund Ugeavis

Rådyrene må være jaget ud

Annonce
Annonce
Billund Ugeavis

Et værdigt ældreliv!

Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Erhvervschefen fylder 50 år

Annonce