Annonce
Billund Ugeavis

Facebookgruppe skal gøre det lettere at finde hjælp

Facebookgruppen har allerede over 550 medlemmer. Foto: skærmbillede
En ny facebookgruppe skal hjælpe borgere i kommunen, der søger hjælp, og dem, der kan hjælpe, med at finde hinanden.
Annonce

Billund Kommune: Efter onsdagens pressemøde, hvor statsminister Mette Frederiksen (S) blandt andet meddelte, at skoler og institutioner ville blive lukket og flere skulle til at arbejde hjemmefra, tænkte Marianne Thorø Jakobsen fra Billund, at der måtte gøres noget.

Dagen efter oprettede hun derfor facebookgruppen ’Billund Kommune hjælper hinanden'.

- Jeg fik tanken om gruppen onsdag aften, da Mette Frederiksen sagde, vi skulle hjælpe hinanden. Jeg kunne ikke finde noget lokalt på Facebook, så jeg tænkte, at man da kunne prøve at oprette en gruppe, for det er en hurtig måde, hvorpå vi kan hjælpe hinanden, siger Marianne Jakobsen.

Torsdag formiddag oprettede hun gruppen, der på nuværende tidspunkt har omkring 550 medlemmer, og tallet er hele tiden stigende.

- Jeg tænker gruppen som et samlingssted, hvor man kan hjælpe hinanden som kommune og medborger. Jeg tror, folk er med, for at se om de kan hjælpe med noget. Der er selvfølgelig nogen, der slår op aktivt, at de kan hjælpe med noget specifikt, men jeg tror også, der er nogen, som sidder og venter på, om der er noget de kan hjælpe med i nærheden, hvor de bor.

Annonce

For hele kommunen

Medlemmer fra flere dele af kommunen er allerede begyndt at dele diverse opslag i gruppen.

- Jeg kan se, der både er nogen fra Sdr. Omme og Hejnsvig, der har fortalt, de kan hjælpe med at handle ind eller gå en tur med hunden, så det er rigtig fint, at det er nået ud til hele kommunen, for det var også meningen med det, siger Marianne Jakobsen.

Det er ikke kun indkøb, men også tips og tricks til at få tiden til at gå hos de familier, der har børn i skolealderen, som bliver delt med hinanden.

- I dag er folk også begyndt at dele, hvad man kan underholde børnene med, og hvordan man kan undervise derhjemme med de læringsportaler, der lige nu er blevet gjort gratis for alle at bruge.

Planen er lige nu, at gruppen skal være åben de næste 14 dage.

- Jeg kommer til at holde øje med, at der er en ordentlig tone, men ellers styrer gruppen sig selv. Lige nu er tanken, at den kun skal være der i 14 dage, medmindre nedlukningen varer ved. Om gruppen bliver der efterfølgende, det ved jeg ikke på nuværende tidspunkt, siger Marianne Jakobsen.

Annonce
Annonce
Billund Ugeavis

25-års jubilæum i Lego

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Rema 1000 skal have ny købmand

Billund Ugeavis

Rådyrene må være jaget ud

Billund Ugeavis

Et værdigt ældreliv!

Billund Ugeavis

Erhvervschefen fylder 50 år

Annonce