Annonce
Billund Ugeavis

Festen rykker online når Butikstorvet åbner

Butikstorvet i Billund. Foto: Hugo Sørensen / Billund Photo
Billunds nye bymidte åbner lige om lidt. En historisk dag, men mere stille end det oprindeligt var tiltænkt.

Billund: Fredag den 30. oktober er dagen, som mange har ventet på, ikke mindst flere af byens forretningsdrivende. Efter flere år med nedrivninger, lastbiler, larm og kraner, tårner der sig nu op et helt nyt butikstorv, der slet ikke er til at kende igen.

Åbningen bliver desværre ikke så stor og prangende som tiltænkt, men derfor skal dagen selvfølgelig ikke gå ubemærket hen.

I stedet rykker flere af festlighederne online, så man kan følge med i åbningen hjemme fra sofaen, eller hvor man befinder sig.

Annonce

Butikkerne vil selvfølgelig åbne, og dørene lukker først klokken 22, så der er rig mulighed for at besøge de nye tilflyttere som "gamle" kendinge.

Fra klokken 15 begynder underholdningen, som foregår på Handelsforeningens Facebookside.

Måtte tænke nyt

Der vil blive sendt direkte fra Butikstorvet med timekonkurrencer frem til 22, hvor både de besøgende i byens butikker og folk bag skærmene vil have mulighed for at vinde præmier.


Det er en festdag, men da vi ikke må forsamle os for mange, har vi måtte tænke nyt, siger Pernille Steffensen, der har været tovholder for arrangementet på åbningsdagen.

Pernille Steffensen


- Det er en festdag, men da vi ikke må forsamle os for mange, har vi måtte tænke nyt, siger Pernille Steffensen, der har været tovholder for arrangementet på åbningsdagen.

Gastropubben, Vinspecialisten og Bog & idé/Legekæden er nogle af de nye forretningsdrivende, som åbner i Billund.

Butikstorvet blev grundlagt i 1965, og meget er sket siden dengang. I 2014 blev rådhuset revet ned, efter at Kirkbi A/S købte bygningen, og i 2018 gik det store byggearbejde i gang. Det er det arbejde, som nu står færdigt med butikslokaler, lejligheder, en bro med rutsjebane og bækken, der snor sig forbi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

35-årige Teboho laver vilde tricks på skateboardet: - En musiker stopper heller ikke med at spille musik, fordi han bliver ældre

Billund Ugeavis

Teboho har bygget ramperne til Billunds nye skaterområde: - - Det er som om, de unge i byen må ikke være synlige, men skal gemmes væk

Billund Ugeavis

Billund IF fik ny storsejr

Annonce