Annonce
Billund Ugeavis

Fitnesscenter rykker udendørs: - Det er fint at lave noget i sin egen stue, men det er sjovere at være sammen om det

Falck Healthcare Fitness rykker noget af deres holdtræning udendørs. Privatfoto
Landets fitnesscentre må endnu ikke byde deres medlemmer indenfor til træning, men så må centrene jo rykke udenfor. Det har Falck Healthcare Fitness blandt andet valgt at gøre.

Billund: Når træningscentret er lukket, må man finde på nye måde at holde medlemmerne i gang. Gennem længere tid har Falck Healthcare tilbudt online holdundervisning, men nu hvor vejret er begyndt at vise sig fra sin bedre side, supplerer motionscentret med træning i den friske luft.

- Det er jo ikke alle, der har mulighed for onlinetræning på grund af teknik eller plads. TRX og HIT kræver for eksempel både udstyr og ekstra plads og er derfor sværere at lave online, mens de blødere aktiviteter som yoga, pilates og dans kan laves indendørs, siger centerleder Mona Sandfeldt.

Lige nu tilbyder centret otte hold online, tre TRX-hold udendørs samt et MIT- og et HIT-hold, der også foregår udendørs.

- MIT betyder mediumintensiv træning, og det har vi lavet, så medlemmerne kan starte blidt op, mens HIT er højintensiv træning, forklarer centerlederen.

TRX er træning med fokus på egen kropsvægt, hvor der bruges et særligt stroppesystem. Træningen foregår ved den internationale skole, mens MIT og HIT foregår nær fitnesscentret på Åstvej.

- På MIT og HIT har vi desuden fået lov til at træne ved en overdækket parkeringsplads, hvis vejret er dårligt, siger Mona Sandfeldt.

Synes man, at TRX, HIT og MIT lyder lidt for anstrengende, arrangerer centret også gåture hver torsdag formiddag.

Annonce

Medlemmer savner fællesskabet

Trods tilbud om onlinetræning, der kan gøres hjemme i stuen, møder Mona Sandfeldt flere medlemmer, som ikke rigtig kommer i gang alligevel.


Det er måske ikke utopisk, at vi kan åbne efter påske

Mona Sandfeldt, centerleder


- Vi møder medlemmer, der siger, at de både har håndvægte, bolde og andre ting derhjemme, og at selvom der er så mange muligheder for at træne, får de ikke gjort det alligevel, siger hun.

Forklaringen ligger ofte i, at man med hjemmetræning, netop træner alene.

- Det er det der med fællesskabet. Det er fint at lave noget i sin egen stue, men det er sjovere at være sammen om det, og har man svært ved at komme i gang selv, er det rart at komme ud, siger hun og fortsætter:

- Prikken over i'et er, at man møder nogen, at man ikke går i sin egen trummerum.

Annonce

Håber på snarlig åbning

Derfor er hun glad for muligheden for at kunne tilbyde udendørstræning, selvom årstiden stadig er en mindre udfordring. Holdene kan ikke ligge for sent, da det bliver mørkt.

- Jeg havde ellers foreslået, om deltagerne ikke kunne bruge pandelamper, siger Mona Sandfeld og slår ud i en latter.

Denne idé er dog ikke blevet ført igennem.

- For hver uge bliver betingelserne heldigvis bedre for at kunne lave flere hold.

Og selvom antallet af deltagere ser ud til at måtte stige, håber centerlederen nu alligevel på, at de snart kan slå dørene op og tilbyde træning indendørs.

- Det er måske ikke utopisk, at vi kan åbne efter påske. Det er i hvert fald nummer et. Så kan det være, vi spørger deltagerne, om de vil være ude, hvis vejret er godt, men vi vil ikke have, at der er nogen, som bliver hjemme på grund af dårligt vejr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Fire nye håndboldbaner til fri afbenyttelse: - Nu skal vi alle til at komme i gang efter, vi har siddet buret inde i flere måneder

Billund Ugeavis

Internationale kvinder søger hjælp til virksomhedsvækst hos iværksætterhus i Billund: - Det har givet os et kæmpeboost

Annonce