Annonce
Billund Ugeavis

Flag i byerne manglede til årets første konfirmationer: Nu er en flagglad flok klar til sikre dannebrog i gaderne

Jill í Toftum synes, at flag i gaderne giver en særlig stemning - ikke mindst til årets konfirmationer. Foto: Lise Nørgaard
Konfirmationer i en by uden flag til at fejre dem? Det har gjort ondt i øjnene på flere i Billund og Grindsted til årets første konfirmationer. I Billund er der fundet en løsning, og der er flag i gaderne igen, mens det i Grindsted kommer til at tage lidt længere tid.

Billund/Grindsted: En grøn forårsdag i maj med konfirmationer i byen - uden blafrende flag fra gadestænger. Det syn undrede mange i Billund, og henvendelserne væltede ind til Miw, Marianne Jacobsen, der delte sin forklaring på den flagløse by på Facebook.

Et opslag, der fik Jill í Toftum til at reagere, for en konfirmation uden flagalléer i byen er bare ikke det samme. Ligesom mange andre havde også hun undret sig over, hvorfor der ikke var kommet flag op i byen i forbindelse med årets konfirmationer.

Allerede i efteråret meldte Billund Idrætsforening dog ud til Billund Handelsforening, at den ikke længere kunne samle frivillige til at sætte flag op i byen, fordi foreningen i forvejen har svært ved at skaffe frivillige til at drive den forening, der er dens kerneopgave.

Annonce

Men nu er der igen flag i byens gader.

Flag ved særlige lejligheder

- Jeg læste opslaget og tænkte, at det ville være virkelig synd, at der ikke er flag op til konfirmationerne. Det er jo en særlig dag, fortæller Jill í Toftum, der i et andet facebookopslag meldte ud, at hun gerne ville hjælpe og begyndte at søge frivillige til opgaven.

Nu har hun samlet 15 mennesker - en blanding af gamle flagkendinge, nye lokale borgere og internationale beboere, der gerne vil hjælpe til, og drømmen er ikke kun at kunne flage for konfirmanderne.

- Vi skal selvfølgelig også flage, når Kronprinsesse Mary kommer til byen, og når Peter Fredensborg skal indsættes som provst, siger Jill í Toftum, der også drømmer om at flage på helligdage. Den del er dog ikke helt sikkert endnu, for flere faktorer spiller ind.

- Vi tager én ting ad gangen og prøver dette år ud, og så må vi se, om der er opbakning til det, siger Jill í Toftum.

Hun leger med ideen om et flaglaug. Et sådant er dog ikke stiftet endnu. Det kan nemlig sagtens mærkes, at bymidten har været under ombygning i ti år. Dertil har corona også lagt en dæmper på tingene i de seneste år.

Skal stængerne også ned efter hver flagning kræver det endnu flere frivillige, end hvis flaget bare skal til tops. Det er nogle af de ting, der skal afklares. Foto: Lise Nørgaard

- Jeg synes faktisk, der er rigtig meget at flage for efter de år, der er gået, men det hele trænger til lidt kærlighed. Flere huller til stængerne er dækket til, og nogle er helt fjernet på grund af byggeriet. Vi kunne godt tænke os flag på begge sider af vejen ved Hovedgaden og ved Bamsemuseet, altså en rigtig flagallé, men der er også en del nedslidte stænger, siger Jill í Toftum, der selv fredag havde konfirmation for sit tredje barn.

Annonce

Ny løsning på vej i Grindsted

- Men jeg tror nu, at jeg ville have gjort det under alle omstændigheder, for flag i gaderne hører sig til. Det giver en særlig stemning. Jeg synes, det er lækkert at komme til en by med flag i gaderne, og man får lyst til at opholde sig der, sidde ned og få en is.

Flagstængerne står i midterrabatten, men flere steder mangler der flagstænger langs gaderne. Foto: Lise Nørgaard

Ej heller i Grindsted har der været flag oppe i gaderne til årets første konfirmationer, og det kommer der desværre heller ikke til de kommende, lyder det fra formand for Grindsted Handelsstandsforening, Jonas Pedersen, der kan fortælle, at dem, der har sat flag op i byen tidligere, ikke gør det længere - og det har handelsstandsforeningen ikke været opmærksom på.

- Nu skal vi have fundet en løsning og har lige i øjeblikket to forespørgsler ude hos foreninger. Vi vil nemlig gerne støtte en forening, der vil gøre arbejdet for os, så pengene kan komme foreningens medlemmer til gode, siger Jonas Pedersen.

Vi skal selvfølgelig også flage, når Kronprinsesse Mary kommer til byen, og når Peter Fredensborg skal indsættes som provst.

Jill í Toftum
Annonce
Billund Ugeavis

Høreforeningen flytter sit foredrag til Vorbasse: Du er også velkommen

Annonce
Billund Ugeavis

Flag i byerne manglede til årets første konfirmationer: Nu er en flagglad flok klar til sikre dannebrog i gaderne

Annonce
Billund Ugeavis

Borgere mangler hjælpemidler, og kommunen vil have mindre kontrol: - Der er jo ingen, der beder om en toiletforhøjer for sjov

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Gennem 24 år stod Bent i spidsen for den lokale brugs: Og du finder ham stadig bag en disk - selvom han nu fylder 80

Billund Ugeavis

Ny udstilling: Solvejgs billeder står i fritidscentret

Billund Ugeavis

Vorbasse fik besøg fra lokal garde

Billund Ugeavis

Børnenes Hovedstad har fødselsdag - og så kom en kronprinsesse på besøg

Billund Ugeavis

Gastropubben inviterer til koncert med Johnny Madsen Jam

Billund Ugeavis

Billund Gin blev til flere tusinde kroner i klubkasse

Billund Ugeavis

Find din indre ninja: Legoland inviterer til Ninjago Academy

Billund Ugeavis

Flagene er blevet hejst ved indfaldsvejene

Billund Ugeavis

21-årige Anton har heltestatus: - 20 mænd med slips kan også lege

Billund Ugeavis

Shuttlebussen er igen klar til at køre lokale og turister rundt mellem hoteller, butikker og attraktioner

Billund Ugeavis

Engang var det en gammel kro: Nu åbner i stedet et moderne tech-hotel med 18 værelser

Annonce