Annonce
Billund Ugeavis

Flere frivillige får plads i Frivilligcenter Billund: Vi er meget begejstrede for mere liv i lokalerne

Kom endelig ind. Her er plads til flere. Noemi Fodor Rasmussen, leder af Frivilligcenter Billund, er begejstret ved tanken om, at endnu flere frivillige fra foreninger i Billund Kommune, får deres daglige gang i huset på i Frivilligcenter Billund. Arkivfoto. Annette Bruun Jarl
Lokaler i Frivilligcenter Billund i Grindsted bliver bygget om til et "Foreningernes hus". Her kan mange flere frivillige får deres daglige gang,

Billund Kommune: Nymarksvej 10, hvor Frivilligcenter Billund holder til, bliver fremover hjemsted for mange flere frivillige end i dag.

En stor del af huset har indtil for nylig været brugt som værksteder for udviklingshæmmede, men da de er flyttet til Sydtoften, er der pludselig mange nye muligheder ved Frivilligcenter Billund.

- Vi er meget begejstrede over, at politikerne har besluttet, at huset skal være for foreninger. Man kunne jo også have valgt at bruge alle rummene til lager. Men det bliver dejligt med meget mere liv i huset, siger Noemi Fodor Rasmussen, leder af Frivilligcenter Billund.

Annonce

Billund Kommune har sat 100.000 kroner af til at renovere Nymarksvej, så lokalerne bedre kan bruges af mange forskellige typer af frivillige.

- Jeg håber, at det bliver sådan et sted, hvor man får øje på hinanden. Det vil give en fin synergi, siger hun og peger på, at også medarbejdere fra ungeafdelingen har ønsket at holde nogle af deres møder i de nye rammer.

- På den måde kan de unge måske få øje på, at ungenetværket findes og få lyst til at blive en del af frivilligt arbejde på den måde, siger hun.

Aflastning af Mødestedet

Også Troels Gydum, formand for Ældre Sagen i Grindsted med omkring 2500 medlemmer, glæder sig over, at hans frivillige nu får mere plads.

- Det vil være en voldsom god og tiltrængt aflastning af Mødestedet, siger han.

Han forestiller sig blandt andet, at Ældresagen kan etablere en it-cafe og holde sine bestyrelsesmøder i de nye rammer.

Han pointerer dog også, at Mødestedet midt i Grindsted fortsat vil være et vigtigt sted for Ældre Sagen.

- Nogle af de ældre hører til på Mødestedet, og det skal de have lov til at fortsætte med, mener han.

Annonce

Lokaler bygges om

Forvaltningen lægger op til, at foreninger som Kontakten og Grindsted Amatør Scene, kulturskolens billedskole samt husholdningsforeningens yogahold kan være nogle af de frivillige, som kan få lokaler på Nymarksvej.


Jeg håber, at det bliver sådan et sted, hvor man får øje på hinanden.

Noemi Fodor Rasmussen


Økonomiudvalget har godkendt, at der bruges 100.000 kroner på i løbet af efteråret at gøre lokalerne klar til nye aktiviteter. Derudover er der sat knap 400.000 kroner af til daglig drift.

Foreningernes hus - det sker der nu

  1. Resten af året skal lokalerne på Nymarksvej 10 bygges om.
  2. Man skal finde en model for, hvordan forskellige foreninger booker sig ind. Forvaltningen lægger op til, at Frivilligcenter Billund, der i forvejen har to ansatte på matriklen, kommer til at administrere lokalerne.
  3. Nogle foreninger har brug for faste lokaler, mens andre kan bruge forskellige.
  4. De nye faciliteter forventes at kunne tages i brug i begyndelsen af 2022.
  5. Kontakten kommer til at mangle lokaler i løbet af nogle år, da menighedsrådet på sigt ønsker at rive huset i Østerbrogade ned. Det samme gælder GAS og andre, som i dag har til huse i den gamle Nordre Skole. Den ønsker Billund Kommune også at rive ned.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

40-års jubilæum hos Sparekassen Kronjylland

Annonce