Annonce
Billund Ugeavis

Flere og flere flytter til Vandel: Åben landsby skal vise byen frem og tiltrække nye familier

Programmet for åben landsby i Vandel den 30. maj kan ses på facebooksiden Flyt til Vandel. Privatfoto
I landsbyen Vandel er der den seneste tid udleveret 20 velkomstpakker til nye naboer, som er med til at sikre fremtid og liv i byen. En gruppe frivillige Vandel-borgere og foreninger arrangerer nu åben landsby for at vise endnu flere, hvad landsbyen kan byde på.

Vandel: Åben landsby i Vandel løber af stablen den 30. maj fra kl. 11-15 og bliver en dag, der byder på alt lige fra skattejagt og snobrødsbagning for børnene til byggegrunds-tour, kaffe og veteranbiler for de voksne.

Med en god blanding af både sjove og informative aktiviteter håber landsbyen, at de kan tiltrække nye familier til det samfund, som de trives i.

- Den vigtigste årsag til, at vi holder åben landsby, er, at vi vil vise det Vandel frem, som vi holder af og forhåbentlig tiltrække nogle flere familier til byen. Vi har et stærkt forenings- og idrætsliv med topfaciliteter i Vandel Idrætshal, som for eksempel ny klatrevæg og spinningsal, børnehave og en god skole fra 0.- 6. klasse. Vandel Efterskoles unge giver også liv i byen. Vi er kun et stenkast fra Billund og tæt på Vejle, så der mangler ikke arbejdspladser i nærheden. Kort sagt mener vi selv, at vi har det, der skal til, for at både børn og voksne vil trives i Vandel – ja, selv et lægehus har vi, fortæller Lars Houbak, formand for Firehøje Idrætsforening, der er en af de mange foreninger i byen, der er gået sammen om arrangementet.

Annonce

Lokale værdier og med verden for sine fødder

“Midt i det hele og tæt på naturen”. Sådan lyder Vandels slogan.


Den vigtigste årsag til, at vi holder åben landsby, er, at vi vil vise det Vandel frem, som vi holder af og forhåbentlig tiltrække nogle flere familier til byen.

Lars Houbak


- Det som Vandel virkelig kan, er kombinationen af det lokale sammenhold i byen og så en åbenhed og imødekommenhed over for både nye naboer, gæster og verden udenfor. Man får det bedste fra to verdener, fordi man får et tæt lokalsamfund, men der er ingen begrænsninger i det, for her er du tæt på alt - lufthavn, kultur, topattraktioner som Legoland, Wow Park, Lalandia og Givskud Zoo – og flere end 400.000 arbejdspladser indenfor en times transport og nye boligområder under udvikling, siger Henning Nørbygaard fra Vandel Udviklingsråd.

Foruden arrangementet den 30. maj så arbejder Vandel også på at blive klimalandsby i Vejle Kommune. På den måde vil de nemlig yderligere sikre en god og grøn fremtid for alle beboere i Vandel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

40-års jubilæum hos Sparekassen Kronjylland

Annonce