Annonce
Billund Ugeavis

Flypassagerer i Billund stoppet med 14.000 ulovlige piller

To indrejsende i Billund Lufthavn blev stoppet med knap 14.000 ulovlige piller og 10 kilo vandpibetobak.
Tolderne i Billund Lufthavn fandt knap 14.000 ulovlige piller og 10 kilo vandpibetobak i bagagen hos to indrejsende. Sagen er nu overgivet til Sydøstjyllands Politi.
Annonce

Billund: Det var noget af en fangst, som tolderne i Billund Lufthavn gjorde sig, da de 17. september stoppede to indrejsende passagerer.

De to passagerer var netop ankommet med fly fra Sydeuropa, og da tolderne åbnede de to rejsendes bagage, fandt de i alt 13.920 stykker tramadol-piller og 10 kilo vandpibetobak, der ikke var betalt told og afgifter for.

- Vi udtog to personer til en stikprøve og fandt de mange piller og vandpibetobakken. Vi ser løbende vandpibetobak og ulovlige lægemidler i vores kontroller i lufthavne, men det er stykke tid siden, vi i Billund har haft et beslag i den her størrelsesorden. Det er et flot stykke arbejde tolderne har gjort, siger Preben Buchholtz, kontroldirektør i Toldstyrelsen, via en pressemeddelelse.

I Danmark er privat import af tramadol, som er et smertestillende præparat, en overtrædelse af lægemiddellovgivningen. Når Toldstyrelsen tilbageholder ulovligt importeret medicin som tramadol, bliver sagerne som udgangspunkt overdraget til Lægemiddelstyrelsen.

- For tiden ser vi særligt meget tramadol både i lufthavne og i postcentre. Vores toldkontrol bygger på stikprøver, intelligente risikovurderinger og overvågning døgnet rundt. I samarbejde med politiet har vi fokus på tobak og lægemidler, siger Preben Buchholtz i pressemeddelelsen.


Det er stykke tid siden, vi i Billund har haft et beslag i den her størrelsesorden.

Preben Buchholtz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

50 års jubilæum i Lego-koncernen

Billund Ugeavis

Tyv løb med havetraktor

Annonce