Annonce
Billund Ugeavis

Foreninger kan beholde penge efter coronaaflysninger

Frivilligcenter Bilund er blandt de største modtagere i 2020 af penge fra paragraf 18-midlerne. Nemlig 70.000 kroner. Arkivfoto: Martin Ravn
De mange sociale foreninger i Billund Kommune har været nødt til at aflyse arrangementer hen over coronanedlukningen, men de kan beholde støtten fra Billund Kommune.
Annonce

Billund Kommune: Foreningslivet har næsten ligget dødt i de seneste måneder.

Her har coronanedlukningen tvunget mange foreninger til at aflyse deres aktiviteter, ligesom mange andre arrangementer resten af året allerede er aflyst.

Nedlukningen har også ramt de mange frivillige, sociale foreninger, som i år har fået lige godt 8500. 000 kroner i støtte fra Billund Kommune til deres arbejde med alt fra børn, udsatte borgere, ældre og handicappede.

Det har derfor fået flere foreninger til at rette henvendelse til Billund Kommune med håbet om, at pengene, som allerede er gået ind på foreningernes bankkonti, kan gemmes til senere år - eller om pengene skulle tilbagebetales.

Pengene søges og bevilges nemlig til konkrete projekter, som nu i mange tilfælde er aflyste eller udsatte.

Annonce

Pengene kan bruges i 2021

Nu er håbet indfriet.

Politikerne i voksenudvalget, som administrerer støttepuljen, drøftede sagen på deres seneste møde, og her valgte de at vende tommelfingeren i vejret til, at foreningerne kan gemme pengene.

Foreningerne har fået helt ind til 31. december 2021 til at bruge pengene i.

- Vi forlænger perioden i et år, så foreningerne får længere tid til at afvikle deres aktiviteter, når samfundet åbner op igen. Så kan de gemme pengene til senere brug, siger Robert Terkelsen (V), formand for voksenudvalget i Billund Kommune.


Det er sociale, frivillige foreninger, og vi stoler på, at de gør det bedste for de mennesker, de hver især hjælper.

Robert Terkelsen, formand, voksenudvalget


Støtte til sociale, frivillige foreninger

Støtten til frivillige, sociale foreninger kaldet også paragraf 18-midler.

Det skyldes, at det er paragraf 18 i loven om social service, som pålægger alle landets kommuner at støtte lokale  frivillige, sociale foreninger.

Foreninger, netværk eller frivilliggrupper, som ønsker at udføre frivilligt socialt arbejde til gavn for borgere i Billund Kommune, kan søge om penge fra puljen, der deles ud en gang om året.

Til 2020 blev der uddelt cirka 850.000 kroner til foreninger.

Annonce
Annonce
Billund Ugeavis

Rådyrene må være jaget ud

Annonce
Annonce
Billund Ugeavis

Et værdigt ældreliv!

Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Erhvervschefen fylder 50 år

Annonce