Annonce
Billund Ugeavis

Fra Billund vil Irina udbrede en bæredygtig blomsterkrukke til hele landet

Irina Lastovskaia sælger potter af genbrugsplast til havecentre og blomsterbutikker. Hendes firma hedder Nordic Pots. Foto: Jacob Schultz
Irina Lastovskaia står bag firmaet Nordic Pots, der sælger en helt særlig blomsterpotte lavet af rene genbrugsmaterialer. Missionen er at udbrede blomsterpotten til flere danske hjem.

Billund: For omkring to år siden forelskede Irina Lastovskaia sig i nogle særlige blomsterkrukker på en blomstermesse i Rusland, hvor krukkerne blev udstillet.

- Jeg var helt vild med dem, og jeg tænkte, at hvis jeg kan lide dem, så er der nok også andre, der kan, fortæller Irina.

Krukkerne hedder Ecopots og er skabt af belgisk designer, der gerne ville kombinere den skandinaviske stil med bæredygtighed. De kan både bruges indendørs som udendørs og findes i flere forskellige størrelser og former fra de helt små på otte centimeter til de største på 80 centimeter i diameter.

Men det helt særlige ved dem er, at de lavet af rene genbrugsmaterialer - en blanding af genbrugsplast og genbrugssten.

- De bliver allerede solgt flere steder i Europa i USA og i Israel, fortæller Irina, der efter mødet med producenten var fast besluttet på, at de også skulle kunne sælges i Danmark.

Annonce

Eneret i Danmark

Efter at have set krukkerne, henvendte Irina Lastovskaia sig til firmaet, der producerer dem, og hun fik herefter eneret på at sælge dem i Danmark gennem sin nystiftede virksomhed, Nordic Pots.


Jeg er meget glad for den skandinaviske stil.

Irina Lastovskaia


Hun er dog langt fra alene om at udbrede den bæredygtige blomsterpotte til resten af landet.

Irina Lastovskaia kommer oprindeligt fra Rusland, men kom til Danmark i 1990'erne. Foto: Jacob Schultz

Hun tog nemlig idéen med til sin arbejdsplads, Plantas A/S, der har specialiseret sig i at sælge planter til supermarkeder, engros og eksport. Indtil da havde virksomheden kun beskæftiget sig med planter, ikke blomsterkrukker- og potter.

Irina Lastovskaia

  • 41 år.
  • Bor i Billund med sin mand og søn.
  • Kommer oprindeligt fra Rusland.
  • Ejer firmaet Nordic Pots, hvorigennem hun sælger bæredygtige blomsterkrukker.
  • Læs mere om Nordic Pots på facebooksiden "NordicPots".

- De syntes heldigvis, det var en rigtig god idé. Havde de ikke villet, var jeg selv gået videre med at sælge dem, men det ville være et større arbejde, siger Irina.

Krukkerne er lavet af genbrugsplast. Foto: Jacob Schultz

Nu bliver Ecopots solgt gennem Plantas A/S , hvor virksomheden står for blandt andet markedsføring, logistik og bogholderi. Irinaa opgave bliver at stå for import og salg af krukkerne til grossister, havecentre og større planterservice firmaer.

- Vi er også ved at få lavet en hjemmeside, så private kan købe potterne direkte hos os, fortæller hun.

Irina har desuden indgået en aftale med Beth Baun i Billund.

Annonce

Fra Rusland til Billund

Irina Lastovskaia kom til Billund for to år siden. Foto: Jacob Schultz

Irina Lastovskaia er født og opvokset i Rusland, hvor hun også uddannede sig til økolog. Herefter rejste hun til Danmark, videreuddannede sig inden for det økonomiske felt, og har i de seneste 20 år arbejdet med engrossalg af blomster. Men udover at sælge blomster og planter har hun også en personlig interesse for design og interiør.

- Jeg er meget glad for den skandinaviske stil, og da jeg så potterne første gang, vidste jeg, de ville passe ind i mange danske hjem. De har et enkelt og tidløst design, forklarer Irina, der endte i Billund for to år siden gennem sin russiske mand, som fik et arbejde hos en stor og velkendt legetøjskoncern i byen.

Irinas hjem prydes lige nu flere steder med hendes krukker. Foto: Jacob Schultz

Herfra vil hun udbrede kendskabet til blomsterpotterne, hun selv har stående flere steder i sit eget hjem.

- Målet er at give danskerne mulighed for at købe flotte blomsterkrukker med god samvittighed, siger hun

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Fire nye håndboldbaner til fri afbenyttelse: - Nu skal vi alle til at komme i gang efter, vi har siddet buret inde i flere måneder

Billund Ugeavis

Internationale kvinder søger hjælp til virksomhedsvækst hos iværksætterhus i Billund: - Det har givet os et kæmpeboost

Annonce