Annonce
Billund Ugeavis

Fra teknisk tegner til vest-designer: Birgitte vil ændre folks 'holdning'

I otte år har Birgitte Stensgaard drevet sin virksomhed B-stensgaard.dk. Foto: Kristina V. Skjoldborg
Gennem sin virksomhed b-stensgaard.dk sælger Birgitte Stensgaard holdningskorrigerende veste, hun selv har designet. I dag kan hun leve af det, men sådan har det ikke altid været.
Annonce

Vorbasse: Ude på landet mellem Hejnsvig og Vorbasse driver Birgitte Stensgaard sin virksomhed b-stensgaard.dk.

- Der er mange, der bliver overraskede over, at vi ligger helt herude, siger hun.

Gennem sin lille fysiske butik og via sin webshop sælger hun blandt andet holdningskorrigerende veste, terapihandsker, støttebælter og støtte til nakken. Hun sælger også diverse dækkener og tæpper til hunde og heste.

- Det begyndte med vesten, og i dag har jeg meget andet. Det er ligesom bare vokset, forklarer hun.

Netop vesten, der findes i tre forskellige modeller, er hun særlig stolt over, og det er med god grund.

Vestene er nemlig hendes eget design, der er testet og udarbejdet i samarbejde med en fysioterapeut, og som i dag bliver solgt i både Holland, Tyskland, Sverige og Færørerne.

Annonce

Nakkesmerter blev forretning

Kimen til b-stensgaard.dk blev lagt for otte år siden, da Birgitte Stensgaard var begyndt at døje med dårlig holdning og spændinger i nakken.

- Jeg købte forskellige holdningskorrigerende veste, men det hjalp godt nok ikke ret meget, fortæller Birgitte.


Flere synes, det er vildt, at jeg selv har tegnet vestene, men når man er vant til at tegne komplekse rørsystemer, var det ret nemt

Birgitte Stensgaard, ejer af b-stensgaard.dk


Efter at have hentet veste ind fra flere forskellige lande, fandt hun endelig en leverandør i Tyskland.

- Jeg tænkte, jeg ville bestille lidt ekstra hjem, som jeg kunne sælge til venner og bekendte, fortæller hun.

Annonce

Teknisk tegner til vest-designer

Birgitte Stensgaard arbejdede på daværende tidspunkt som teknisk tegner på Siemens. Projektet, hun arbejdede på, var netop afsluttet, og hun havde muligheden for at fortsætte på et nyt projekt i virksomheden eller kvitte jobbet til fordel for en noget mere usikker tilværelse som selvstændig.

Birgitte Stensgaard

47 år.

Bor med sin mand på landet mellem Hejnsvig og Vorbasse.

Ejer af b-stensgaard.dk.

Sælger magnet-, terapi- og holdningsprodukter.

Samarbejder desuden med kommuner rundt omkring i landet i forhold til borgere, der har behov for holdningskorrigerende produkter.

Læs mere om Birgitte og hendes virksomhed på: b-stensgaard.dk og facebooksiden af samme navn

Hun valgte det sidste, og b-stensgaard.dk var en realitet.

- Jeg havde ingen erfaring med webshops, men sådan en skulle jeg have, så det fik jeg. Men der skal jo også noget ind i den webshop, så jeg måtte have flere produkter, fortæller iværksætteren, der stadig ikke var helt i mål med den perfekte vest.

Hun begyndte derfor at tegne, hvordan hun syntes en holdningskorrigerende vest skulle se ud.

- Flere synes, det er vildt, at jeg selv har tegnet vestene, men når man er vant til at tegne komplekse rørsystemer, var det ret nemt, siger Birgitte.

Annonce

Sparring med fysioterapeut

Hun sendte tegningerne til en ny leverandør i Europa, som levede op til hendes krav om de rette certificeringer, og op til både amerikanske og europæiske standarder i forhold til, at produktet ikke er skadeligt og er produceret under ordenlige forhold.

Ude på privaten på Klinkvej har Birgitte et lille showroom. Foto: Kristina V. Skjoldborg

- Leverandøren er eksperter på område, og fortæller også, hvis der er ting, jeg vil have, som ikke kan lade sig gøre, siger Birgitte Stensgaard.

Hun har dog ikke designet sine modeller helt alene, men har løbende haft sparring med en fysioterapeut, som både har testede dem for hende og kommet med feedback.

- Jeg har ikke en sundhedsfaglig baggrund, så jeg kunne ikke have gjort det uden hende, siger Birgitte, der også i dag samarbejder med fysioterapeuter i forhold til salg af hendes produkter.

Annonce

Messer og fiskehaller

Der findes mange holdningskorrigerende veste på markedet, så iværksætteren måtte kæmpe sin kamp for at slå igennem.

- Alt hvad jeg tjente, gik til nye produkter og marketing, så i to år levede jeg af min mands løn. I det tredje år sagde min revisor, at det begyndte at se fornuftigt ud, fortæller Birgitte Stensgaard, der i de første mange år altid var på farten for at brande sine produkter.

Birgitte Steensgaard sælger terapiprodukter til både dyr og mennesker. Foto: Kristina V. Skjoldborg

- I seks år var jeg konstant af sted for at brande min virksomhed. Jeg tog af sted til alt, om det så var i en fiskehal med fisk omkring mig, siger hun og tilføjer, af og til kom tanken da også til hende, om det nu var det hele værd.

- Jeg har da tænkt, om det var de 100 timer værd, men når man brænder for det, er det svært at slippe.

Annonce

Coronaens følger

Birgitte Stensgaard har også mærket følgerne af coronapandemien. Fra den ene dag til anden stod virksomheden helt stille.

- Jeg stod med en stand til hingstekåring i Herning, da det blev meldt over højtaleren, at Danmark lukkede ned. Der var efterfølgende en lidt mærkelig stemning, og jeg sagde til de frivillige, der hjalp mig, at det var helt op til dem, om de ville blive, men det gjorde alle syv, hvilket jeg blev meget rørt over, siger Birgitte.

Holdnings- og terapivestene er Birgittes eget design. Foto: Kristina V. Skjoldborg

Det var ikke kun i Herning, at der blev en underlig stemning, det gjorde der også på hendes hjemmeside.

- Jeg ringede til dem, der er ansvarlig for siden for at høre, om der var noget galt med den, for der skete ingenting. Men der var ikke noget galt, det hele var bare gået i stå.

Med ét var det også slut for hende med at tage til messer, besøge forhandlere og kunder, men efter en måned tikkede ordrene langsomt ind igen.

- Det er dog stadig ikke lige som før coronaen, siger hun.

Annonce

Fremtiden

Det er stadig vesten, der er kerneproduktet, men Birgitte Stensgaard udvider hele tiden sortimentet, og sælger i dag også produkter til hunde og heste.

- Det med dyrene er kommet meget naturligt, hvor kunder har spurgt ind til, om jeg også havde noget til deres hund.

Hendes næste mål er at øge sit salg i Tyskland.

- Jeg er ved at samarbejde med en agent i Tyskland, der skal hjælpe med at brande produkterne i det nordyske. Hvis det går, som jeg håber, kan det være jeg skal til at ansætte folk, siger Birgitte Stensgaard, der også håber at kunne udvide sin egen fysiske forretning i Danmark.

- Jeg håber, vi kan udvide, så jeg både får kontor, lager og butik ét sted, men det bliver nok engang ude i fremtiden, siger Birgitte Stensgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce