Annonce
Billund Ugeavis

Frivillige og Givskud Zoo fandt den franske hund

Den franske hund blev bedøvet og indfanget ved hjælp af Givskud Zoo. Privatfoto

Den franske familie, der for halvanden måned siden mistede deres cocker spaniel under en ferie i Billund, har nu fået deres hund tilbage takket være lokale frivilliges ihærdige indsats og hjælp fra Givskud Zoo.

Annonce

Billund/Givskud: Den franske familie, som i ugevis har opholdt sig i Billund, har fået deres hund tilbage.

Cocker spanielen Gumande har i flere uger været centrum i en stor eftersøgning, efter at den midt i august stak af fra sin franske familie, der var på ferie. Hunden stak af fra en parkeringsplads i Billund, fordi den blev forskrækket. Siden har både familien og lokale borgere ledt efter den.

Nu er den endelig vendt hjem takket være lokales ihærdige eftersøgning og en hjælpende hånd fra Givskud Zoo.

- Vi blev kontaktet for nogle uger siden af de lokale frivillige, Mette Faurskov Jørgensen og Helle Kildegaard, der ledte efter hunden. Den var blevet set ved Give-området kort tid forinden, så vi blev bedt om at stå standby til at hjælpe med at få den hjem, fortæller Ditte-Mari Sandgreen, dyrlæge i Givskud Zoo, via en pressemeddelelse.

Torsdag middag blev hunden spottet af frivillige. Og så blev Givskud Zoos direktør Richard Østerballe sammen med Ditte-Mari Sandgreen kaldt ud til en mark i nærheden af parken for at hjælpe med at bedøve og bringe den forsvundne franske hund hjem.

- Vi brugte en metode, vi også bruger i parken, hvor vi roligt indkredser dyret, så jeg kan komme tæt nok på til at sende en bedøvelsespil afsted og få hunden til at sove. Det lykkedes heldigvis, og hunden var stille og rolig undervejs, fortæller dyrlægen i pressemeddelelsen.

Imens dyrlægen fik bedøvet hunden, stod hundens ejer Jean-Paul på en nærliggende bakke og kiggede med via kikkert. Den franske familie har boet i autocamper i Danmark i en måned, mens de utrætteligt har ledt efter deres hund sammen med de lokale frivillige.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Tyv på spil på Søndermarksvej

Billund Ugeavis

Behandlingsskolen Chrysalis

Billund Ugeavis

Så er det nu!

Annonce