Annonce
Billund Ugeavis

Frivillige søges til årets frivilligpris

Kirstine Schmidt fra Stenderup-Krogager, her mellem sine børn Hakon og Inger, fik i februar prisen som Årets frivillig 2019. Arkivfoto: Martin Ravn
Det er nu blevet tid til at sende indstillinger ind til Årets Frivillig 2021. Frivilligrådet søger efter kandidater til prisen, som uddeles i begyndelsen af næste år.
Annonce

Billund Kommune: Så er det igen blevet tid til, at foreninger og andre aktører på socialområdet kan pege på en kandidat til prisen som Årets Frivillig. En pris, som frivilligrådet i Billund Kommune hvert år giver til en frivillig, som har ydet en stor og social indsats. Frist for at sende indstillinger er tirsdag den 1. december.

- Frivilligrådet venter i spænding på at læse indstillingerne. Der er altid mange gode kandidater, og det er aldrig helt let at vælge mellem de mange ildsjæle, der bliver peget på af foreninger, organisationer eller enkeltpersonerne, der ønsker at netop deres kandidat skal løbe med prisen, siger Gurli Hansen, formand for frivilligrådet, i en pressemeddelelse.

Prisen blev i 2020 givet til Kirstine Schmidt, som hver morgen stod klar til at hjælpe skolebørnene over et trafikeret kryds på vej til skole. Det var elevrådet på Lynghedeskolens afdeling Stenderup, der indstillede Kirstine Schmidt til prisen, og hun blev fejret ved et arrangement sammen med skolebørnene i februar. Det er også planen, at årets vinder skal fejres i februar 2021, men på grund af corona garanterer frivilligrådet ikke andet, end at vinderen nok skal blive fejret i 2021.

Annonce

Ny procedure

Der er ændret lidt i proceduren i forhold til indsendelse af indstillingerne i år. Tidligere er indstillingerne blevet sendt til formanden pr. e-mail. Men det er på grund af persondataforordningen, grundet GDPR, og praktiske årsager ændret, så indstillingen skal sendes ind via kommunens hjemmeside.

Det er noget, der ærgrer Gurli Hansen, da hun oplever at have haft en god kontakt til foreningerne på den måde. Foreningerne opfordres derfor til fortsat at henvende sig til frivilligrådet, hvis der er emner, som foreningerne eller andre på det frivillige sociale område gerne vil have drøftet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce