Annonce
Billund Ugeavis

Galleri Sam glæder sig over genåbning: Ønsket er at repræsentere de nordiske kunstnere

Karin Petersen åbner Galleri Sam efter coronanedlukningen og byder indenfor - med alle restriktioner på plads - til en forårsudstilling med anerkendte kunstnere fra trekantsområdet. Arkivfoto: Martin Ravn
Galleri Sam åbner for besøgende igen efter coronanedlukning - og det er helt fantastisk, for det er bare bedst for de besøgende at se kunstværkerne i virkeligheden, lyder det fra Karin Petersen.

Billund: Karin Petersen glæder sig over, at Galleri Sam igen kan slå dørene op for besøgende, for det er nu en engang bedst at vise værkerne frem i virkeligheden og ikke kun via billeder, video og sociale medier.

- Vi har haft henvendelser under nedlukningen - som vi plejer at have - og vi har sendt live på de sociale medier, hvor det har været muligt at afhente eller få leveret et maleri lokalt efterfølgende, fortæller Karin Petersen, der ser frem til at gennemføre fire udstillinger med tre kunstnere knyttet til hver udstilling i løbet af året.

- Vi overholder alle restriktioner, og jeg oplever, at folk gerne vil ud og se noget, siger Karin Petersen, der efterhånden modtager besøgende fra hele landet i galleriet, der er Karin Petersens barndomshjem og hendes fars, maleren og billedkunstneren, Svend Aage Madsens malerværksted.

Galleriet åbnede for tre år siden og har haft held med at udstille værker af dygtige, anerkendte kunstnere, der overvejende lader sin inspirere af Norden.

Kunstnerne kommer således fra hele norden og nordatlanten.

Annonce

Tre brødre fra Færøerne

Galleriet åbner dog med en udstilling af ret lokale kunstnere fra trekantsområdet. Indtil den 11. april vil man kunne opleve værker af Ingrid Villesen, Billund, Nis Schmidt fra Viuf mellem Kolding og Vejle samt Mette Skov Mærsk fra Vejle.

Nis Schmidt har tidligere udstillet i galleriet og er blandt de kunstnere, der kom i hjemmet ved Billund. Også Ingrid Villesen er en ven af huset. Hun udstiller i galleriet for første gang, ligesom det også er tilfældet for 41-årige Mette Skov Mærsk. Alle arbejder de på forskellige måder med farver, udtryk og lys.

Galleri Sams første udstilling

Galleri Sam slår dørene op efter coronanedlukningen den 5. marts. Frem til den 11. april viser de årets første ud af i alt fire udstillinger.

Udstillingen er åben hver fredag, lørdag og søndag klokken 13-17.

Senere på året kan galleriet også præsentere en udstilling med tre færøske brødre. En udstilling, der egentlig skulle have været afholdt sidste år men blev flyttet på grund af coronasituationen.

- Vi fik kun afholdt tre udstillinger sidste år netop på grund af corona, men vi glæder os rigtig meget til at byde dem velkommen, siger Karin Petersen, der er blevet spurgt især af dem, der kommer langvejs fra, hvorfor galleriet ikke bare ligger i Billund.

- Men det gør det ikke, fordi det er herude, historien er. Den autentiske historie om min fars værksted og liv, forklarer Karin Petersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Internationale kvinder søger hjælp til virksomhedsvækst hos iværksætterhus i Billund: - Det har givet os et kæmpeboost

Annonce