Annonce
Billund Ugeavis

Genbrug: Blå Kors øger åbningstiden

Flere frivillige hænder har gjort det muligt for Blå Kors Genbrug i Billund at udevide åbningstiden, så der nu også er åbent om tirsdagen. Arkivfoto: Alex Hermann
Der er kommet flere frivillige i Blå Kors' genbrugsforretning i Billund. Dermed er der nu også blevet mulighed for at holde åbent om tirsdagen.
Annonce

Billund: Allerede fra indgangen til december vil der være flere og bedre mulighed for at købe genbrugsvarer i Billund. Hos Blå Kors Genbrug, som er beliggende på Kløvermarken, bliver åbningstiden nemlig udvidet, så det fremover bliver muligt at handle i butikken i fem dage om ugen i stedet for som tidligere blot fire.

- Vi har fået flere nye frivillige, så vi er ved at være oppe på omkring 30. Så har vi nogle lidt yngre mennesker, som kommer og hjælper i nogle få timer om ugen, fortæller Lissy Berg, som udgør halvdelen af ledergruppen i den lokale Blå Kors-forretning.

Med ændringerne vil butikken også til at holde åbent om tirsdagen mellem klokken 13 og 17. Der er i forvejen åbent onsdag, torsdag og fredag - ligeledes mellem klokken 13 og 17 - mens der om lørdagen er mulighed for at handle genbrug mellem klokken 10 og 13. Disse åbningstider bliver der ikke ændret på.

Annonce

Stadig plads til frivillige

Der er generelt stor kamp om de frivillige kræfter, og hos Blå Kors har de tidligere ikke lagt skjul på, at de gerne ville holde mere åbent, end de havde mulighed for. Men det er selvsagt nødvendigt med hænder til at passe butikken, og da en genbrugsbutik bliver drevet af frivillige kræfter, kan der ikke være åbent, hvis ingen melder sig til at tage tjansen bag disken.

Blå Kors har dog stadig plads til endnu flere frivillige - og det er personer i alle aldre, der er velkomne.

- Hovedparten af vores frivillige er folk, der er gået på efterløn eller pension og bruger tiden i forretningen som en fritidsbeskæftigelse, siger Lissy Berg, som meget gerne ser flokken blive suppleret af flere yngre mennesker.

Den øgede åbningstid er på den korte bane den eneste forandring i butikken, men i løbet af 2020 vil en særlig begivenhed blive fejret.

- Der kommer til at ske noget til næste år, hvor selve organisationen Blå Kors fylder 125 år. Det skal på en eller anden måde fejres, men hvordan det kommer til at foregå, har vi ikke helt på plads endnu, siger Lissy Berg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Det er en ommer!

Annonce