Annonce
Billund Ugeavis

Genbrugsbeholdere tømmes kun en gang hver måned

Muligheden for at få genbrugsbeholderen tømt to gange om måneden bliver nu skrottet. I stedet er der mulighed for at få to genbrugsbeholdere. Foto: Helle Juel
Billund Kommune har besluttet sig for at droppe muligheden for at få tømt genbrugsbeholderen hver anden uge i stedet for hver fjerde.
Annonce

Billund Kommune: De knap 100 husstande i Billund Kommune, hvor borgerne har været vant til at få tømt genbrugsbeholderen med to ugers mellemrum, må forberede sig på, at der fremover kommer til at gå dobbelt så lang tid imellem, at skraldebilen kommer forbi. Til gengæld bliver de udstyret med en ekstra genbrugsspand, så de har mulighed for at producere den samme mængde genbrugsaffald som hidtil.

Da ordningen i sin tid blev indført, blev det samtidig besluttet, at genbrugsbeholderen bliver tømt med fire ugers mellemrum. Ved samme lejlighed blev der givet mulighed for, at de borgere, der producerer ekstra meget af den genanvendelige affald, enten kunne få stillet en større beholder til rådighed eller mod betaling få mulighed for at få den tømt to gange om måneden i stedet for en enkelt.

Det er der omkring 100 husstande, der har benyttet sig af, og det er så få, at kommunen nu vælger at slå bremserne i.

Årsagen til, at det ikke kan lade sig gøre med en større spand, er, at det ikke vil være muligt at tømme spanden i renovationsbilen, uden at det ender med et større spild og med fejlsortering.

Annonce
Annonce
Billund Ugeavis

Rådyrene må være jaget ud

Annonce
Annonce
Billund Ugeavis

Et værdigt ældreliv!

Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Erhvervschefen fylder 50 år

Annonce