Annonce
Billund Ugeavis

Glæde hos restauranter og værtshuse over åbning: - Jeg har slet ikke kunnet sove

På Caféen er de ikke vant til bordbestilling og har derfor måttet tænke kreativt. Foto: Kristina Skjoldborg.
Billunds spise- og udskænkningssteder kunne onsdag efter flere måneder byde kunderne indenfor. For nogle var det allerførste gang, og for andre var det ikke helt uden problemer.

Billund: Onsdag kom endelig dagen, hvor byens spisesteder måtte byde gæster indenfor. Og for Vinspecialisten på Butikstorvet er det første gang i butikkens endnu korte levetid, at den kan tilbyde udskænkning.

Siden åbningen den 30. oktober sidste år, har kunder kunnet købe alskens vine og øl i butikken, men nu bliver det altså også muligt at sætte sig ned og nyde lidt at drikke.

- Vi har 12 stole udenfor og 12 indenfor, fortæller indehaver Anne Max Jensen, der glæder sig til at byde kunderne på et glas vin, vand eller øl.

- Jeg tror flere føler en slags lettelse over, at nu er der endelig noget, der er åbnet, siger hun og ser frem til, at der kommer mere liv i byen.

- Det bliver dejligt med mere liv på torvet, for det betyder meget for alle, siger hun.

Den røde løber ude

Et andet sted med våde varer, der efter længere tid nu kunne byde stamkunderne velkommen, var Caféen på Svinget. Her var den røde løber rullet ud og flagene placeret i potteplanterne.


vi er ikke fan af de her regler

Rikke Thordahl Worm, medarbejder på Caféen


- Det er fedt at åbne, og jeg har slet ikke kunnet sove, fordi jeg har glædet mig så meget, siger medarbejderen Rikke Thordahl Worm.

Vinspecialisten er klar med udskænkning. Foto: Kristina V. Skjoldborg

Da der ikke er tradition for bordbestilling på værtshuset, har de måttet tænke kreativt og benytte beskedtjenester som Messenger for at holde styr på reservationerne.

Hos Bellini havde de første gæster været forbi ved middagstid. Foto: Kristina V. Skjoldborg

- Vi overvejede ikke at åbne. Vi bruger Messenger og tidsbestillinger, men vi er ikke fan af de her regler, siger Rikke Thordahl Worm.

Mamas Pizzeria i Billund ventede onsdag eftermiddag på, at de første bordreservationer skulle tikke ind. Foto: Kristina V. Skjoldborg

Som reglerne er lige nu, skal gæster reservere bord mindst en halv time inden ankomst samt medbringe coronapas, hvis de vil sidde indenfor. Vil de sidde udenfor kræver det hverken coronapas eller bordbestilling.

Steak house havde i dagens anledning beklædt alle borde med hvide duge. Foto: Kristina V. Skjoldborg

Hos restauranten Bellini måtte de endda afvise gæster på grund af manglende coronapas.

- Det virker til at være folk fra udlandet, som kommer spontant forbi, siger medarbejder Samed Celik, der dog også kan berette, at bordreservationerne løbende tikker ind.

Foruden på gadeplan har Billund Gastropub også gjort tagterrassen klar til gæster. Foto: Kristina V. Skjoldborg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

35-årige Teboho laver vilde tricks på skateboardet: - En musiker stopper heller ikke med at spille musik, fordi han bliver ældre

Billund Ugeavis

Teboho har bygget ramperne til Billunds nye skaterområde: - - Det er som om, de unge i byen må ikke være synlige, men skal gemmes væk

Billund Ugeavis

Billund IF fik ny storsejr

Annonce