Annonce
Billund Ugeavis

Glædeligt gensyn i Filskov

Filskov 3. real 1970. De 19 deltagere foran Filskov Friskole. Forrest fra venstre: Karin Abildgaard (Nissen), Ribe, Bodil Sandgaard (Pedersen), Ikast, Christine Terkelsen (Damgaard), Hoven, Bente Søndergaard (Rasmussen), Brande, Grethe Bundgaard Nielsen (Christiansen), Frederikshåb, og Ib Dyhr, Aalborg. Bagerst fra venstre Keld Poulsen, Grindsted, Else Marie Broch (Lauridsen), Hejnsvig, Henning Pedersen, Blåhøj, Ove Guldbrand, Aalborg, Verner Møller, Gram, Margit Tronborg (Petersen), Ølgod, Anne Margrethe Jørgensen (Madsen), Sorø, Tove Hamborg Andersen (Kramer), Ellen Hansen (Andersen), Ejstrupholm, Christian Abildgaard, Ribe, Kristen Guldager, Starup, Svend Pedersen, Silkeborg og Jens Utoft, Skive. Privatfoto/Johan Andersen
Annonce

Læserbrev: 19 af de 22, der i 1967 startede i 1. real på Filskov Skole, var onsdag den 2. september samlet for at fejre 50 året for, at 18 af dem i juni 1970 forlod skolen med realeksamen. De øvrige fire var året før startet i 1. g på Grindsted Gymnasium.

To af de tre fraværende har det ikke været muligt at komme i kontakt med. Den ene, fordi han i 2014 døde af den frygtelige sygdom ALS.

Fejringen skulle være holdt i juni, men måtte udskydes på grund af corona-pandemien.


Fejringen skulle være holdt i juni, men måtte udskydes på grund af corona-pandemien.


Dagen blev indledt på den gamle skole, der - på grund af kommunalbestyrelsens beslutning om at nedlægge den - i 2012 blev omdannet til en særdeles livskraftig friskole. Landsbyens ildsjæl, den netop afgåede skoleleder Johan Andersen, kunne under rundvisningen berette, hvordan skolen samler elever fra et stadig større opland med nu omkring 130 elever fra 0.-9. klasse – plus børnehave og SFO.

Siden de første fra klassen i 1960 startede på den helt nye og endnu ikke færdigbyggede skole, har skolens bygninger gennem årene undergået store forandringer på grund af ændrede behov.

I anledning af jubilæet havde festudvalget indsamlet skriftlige beretninger fra de enkelte om deres livsforløb i de forgangne 50 år. De er samlet i et hæfte, som nu er overdraget til Filskovs lokalhistoriske arkiv.

Efter rundvisningen på skolen samledes deltagerne til middag på Filskov Kro, og inden kaffen var de en tur på kirkegården med en buket for at ære deres skattede klasselærer, Jørgen P. Helms, som også døde i 2014 i en alder af 91 år.

Deltagerne har aftalt at mødes igen om to år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Det er en ommer!

Annonce