Annonce
Billund Ugeavis

Grundtvigsk Forum Billund holdt 100-års jubilæumsfest

100 år Grundtvigsk Forum Billund
Grundtvigsk Forum Billund fejrede 100 år med både foredrag og gudstjeneste.
Annonce

Billund: Grundtvigsk Forum Billund har fejret foreningens 100-års jubilæum i Billund Centret.

Dagen begyndte med foredrag med formanden for Grundtvigsk Forum i Danmark, Kirsten M. Andersen, som fortalte om grundtvigianismen i Danmark.

Efterfølgende var der jubilæumsgudstjeneste ved biskop Elof Westergård og Solvej Paabøl Andersen. Biskoppen prædikede med udgangspunkt i Grundtvigs tanker, blandt andet ønsket om, at menigmand, herunder også bønderne, skulle bibringes større oplysning.

Solvej Paabøl holdt foredrag om Grundtvigs liv, højskolebevægelsen, og om at det vigtigste ikke er ordene, men fællesskabet og friheden.

Kirsten Andersen. Foto: Privat

Til sidst holdt Ole Sørensen, som tidligere har været formand for Grundtvigsk Forum, foredrag om det lokale Grundtvigsk Forum igennem 100 år.

Han uddybede også indholdet i jubilæumsskriftet med titlen ”Forundring, Forandring Fællesskab”, som et udvalg med Ole Sørensen, Hanne Enggaard og Ingrid Løkkegaard har redigeret.

Jubilæumsskriftet kan ifølge en pressemeddelelse fra Grundtvigsk Forum Billund fortsat købes på biblioteket, Beth Baun, Bog og idé i Grindsted og gennem foreningen.

Solvej Paabøl og Elof Westergård. Foto: Privat

Dagen blev afvekslet med kaffepauser og frokost, som Café Bonita stod for.

- Grundtvigsk Forum glæder sig til at fortsætte arbejdet i de kommende år med at arrangere højskoleture, kirketure, foredragsaftener, samtaledage, studiekredse og meget andet, lyder det i pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

50 års jubilæum i Lego-koncernen

Billund Ugeavis

Tyv løb med havetraktor

Annonce