Annonce
Billund Ugeavis

Gruppe søger millioner hos fonde: Ny skole skal være byens femstjernede mødested

Kristine Rasmussen, Hejnsvig. Foto: Lise Nørgaard
En ny kommunal skole til 65 millioner kroner i Hejnsvig får nu lokale borgere til at kaste sig ud i et ambitiøst fondssøgningsprojekt. De søger om millioner, der skal opgradere den nye skole til et innovativt centrum for borgerne, foreningslivet, de unge og børnene.

Hejnsvig: Hejnsvigs nye skole skal være langt mere end "bare en skole". Det skal være byens nye samlingspunkt, Hejnsvig C., hvor foreninger kan holde møder og arrangementer, hvor børn og unge kan mødes, og hvor familien kan gå til hver deres sportsgren og bagefter mødes igen. Skolen skal være stedet, hvor man hygger og mødes - også i fritiden.

Det er i hvert fald den vision, der kom frem på et borgermøde i Hejnsvig i efteråret, og som en lille gruppe nu begynder at folde ud ved hjælp af fondssøgning.

Byrådet i Billund Kommune besluttede sidste år at sætte 65 millioner kroner af til at bygge en ny skole i landsbyen med 800 indbyggere.

Annonce

- Det er helt unikt for vores lille by, at der er tro på vores lokalsamfund. De kunne have valgt at lukke skolen, eller sagt, at den skulle omdannes til friskole, siger 30-årige Kristine Rasmussen, der er med i den lille gruppe på fem borgere, der i den kommende tid vil arbejde med at søge fonde til fem projekter, der skal gøre den nye kommunale folkeskole til noget helt særligt, der går langt ud over blot at være en folkeskole.

Stadion skal om på skolen

- Det er et meget ambitiøst projekt - det er vi med på, men vi har valgt at sætte overliggeren højt for at nå langt. Det her vil kunne gøre vores lille by til at attraktivt sted at bosætte sig, og at have et fælles samlingspunkt skaber fællesskab, siger Kristine Rasmussen.

Byen har fået sponsoreret en konsulent, der skal begynde søgningen af fonde.

- Det giver god mening for os at få begyndt rigtigt, og udgifterne hertil er små i forhold til, hvad vi kan få ud af det, påpeger Kristine Rasmussen.

Hejnsvigs fondsgruppe

Hejnsvigs fondsgruppe består af Dorthe Brødsgaard, Torben Jensen, Karsten Møller, Steen Møller og Kristine Rasmussen.

Det første af de fem projekter, som gruppen ønsker at søge ekstra midler til er byens ungdomsklub, der vil blive revet ned sammen med skolen.

- Vi ønsker at skabe en ekstraordinær god klub, for vi har nemlig en rigtig god klub. Det skal ikke bare være et lokale, men de unges eget sted, siger Kristine Rasmussen.

Dertil ønsker gruppen af søge penge til at rykke stadion om på skolen. I dag ligger det i byens udkant, og det passer ikke med at skabe et fælles samlingssted for alle.

Annonce

Mad på skolen

Det tredje ønske på ønskelisten er at opgradere det kommende skolekøkken til et industrielt køkken.

- Al forskning viser, at børn, der får skolemad, trives bedre. Derfor vil vi gerne, at køkkenet vil kunne levere skolemad til skolens børn. Efter skole kan forskellige foreninger benytte køkkenet, for eksempel foreningen Mad for Mænd, siger Kristine Rasmussen.


Vi tror på, at et nyt fælles samlingspunkt vil understøtte byens mange aktiviteter. Det vil skabe sammenhængskraft og fællesskab på tværs af alder og interesser. Vi håber, at det vil gøre vores by mere attraktiv, øge bosætningen og skabe vækst i vores by.

Fondsgruppen


Dertil ønsker Hejnsvig at søge fonde til at etablere et multifunktionelt rum, der kan rumme diverse foreninger, børn og arrangementer.

- Det skal være et rum, hvor dagplejerne kan mødes om dagen, hvor der kan være undervisning om aftenen, og hvor man kan dyrke gymnastik. Det skal være et rum, hvor foreninger kan mødes om det, de nu mødes om, siger Kristine Rasmussen.

Annonce

Mange ubekendte

Det sidste projekt, som Hejnsvig vil søge finansiering til, er at få etableret attraktive udearealer omkring skolen.

- Vi vil gerne søge penge til forskellige sportsbaner og til et overdækket areal, hvor der er plads til udeskole og bål. Her skal der også være mulighed for at benytte faciliteterne i weekenden, siger Kristine Rasmussen, der også nævner udendørs idrætsredskaber som en del af pakken.

- Det skal være noget, som både elever og klubber kan bruge i deres træning, påpeger hun, der endnu ikke ved, hvor mange penge byen vil søge hos fonde, men der vil blive tale om et markant millionbeløb.

Hvordan den kommunale bevilling skal gå op med fondsbevillinger er også uvist. For eksempel bliver det lidt af et regnestykke at finde ud af, hvordan midler fra fonde kan opgradere et skolekøkken til et industrielt køkken.

- Der er stadig rigtig mange ubekendte og gråzoner, siger Kristine Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

40-års jubilæum hos Sparekassen Kronjylland

Annonce