Annonce
Billund Ugeavis

Hør lige her: Lyspunkter i en coronatid

Jari Sørensen er sælger hos Skousen og klummeskribent. Foto: Jacob Schultz

KLUMME: I dag sad jeg ude på terrassen, nød det dejlige forårsvejr og lod jeg tankerne løbe omkring, hvordan den sidste tid er gået. Coronaen har fyldt og fylder meget, men jeg synes også, man skal på de lyse ting her i verden.

Og hvilke lyspunkter kan man så finde i denne coronatid?

Jeg kan høre på flere, jeg møder, at midtbyen ikke længere er noget, man tager for givet. Hvis man vil have en midtby med liv, må man også støtte den, for nu har vi set med egne øjne, hvor død byen bliver, hvis der ikke er åbne butikker eller madsteder. Det betyder, man ikke bare klikker ind på nettet og handler, men at man støtter op om de lokale butikker. Det er ikke kun her i byen, men over det meste af landet, at folk har ændret deres holdning til dette.

Annonce

Som stolt borger i Billund by har jeg også set, hvilken betydning turismen har i denne by. Vi har nok alle sammen vidst det, men nu kan vi med egne øjne se det.

Turister i Billund er nøglen til, at vi kan få en midtby, hvor det summer af liv. Jeg synes, man kan mærke, at vi er ved at have knækket koden for, hvordan byen skal blomstre og udvikle sig, og jeg glæder mig derfor enormt til at se bymidten i fuld flor her til sommer og nyde stemningen af folk.

Vi har stadig nogle store projekter i støbeskeen, og her tænker jeg specielt på, når travbanen skal omdannes til en bydel. Denne opgave bliver meget vigtig for byen, så man kan få bundet bymidten sammen med Legoland og Lalandia. Lykkes dette, må vi sige, at vi får mange mennesker i bybilledet. Sikke en stemning, der bliver!

En vigtig brik i denne mission bliver den måde, man vil integrere Vejlevej. Vi skal nok se på at få lavet en god måde, så folk kan gå langs vejen og ikke mindst kigge på byplaner i forhold til at lukke op for, at der gerne må ligge butikker derude, som ikke har produktion. Der kunne næsten laves en fint boulevard kvarter.

Jeg ser med spænding frem til at følge udviklingen med både corona og Billunds midtby. Begge dele afgør nemlig, om vi uformelt kan mødes nede i byen og give hinanden en krammer igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Positiv coronatest

Annonce