Billund: Ergin Yayan var ikke mere end 20 år, da han fik arbejde i den restaurant, hans storebror Naci havde købt.
Ergin selv havde afsluttet grundforløbet på tømrer-linjen på teknisk skole i Esbjerg, men det var ikke håndværker, han drømte om at blive.
- Jeg ventede bare på at finde et arbejde, fortæller han. Derfor var han heller ikke i tvivl, da storebroren spurgte, om han ville med til Billund.
- Jeg ville bare have noget fast, og gerne så mange timer som muligt.
Storebroren havde i forvejen erfaring med at drive et pizzeria, mens lillebroren var helt ny i faget - også når det kom til kundeservice. Alligevel blev han sat ind som førstemand og ansigtet udadtil hos Billund Pizza og Steakhouse.
Er sig selv
Det er nu 10 år siden, at Ergin Yayan første gang bød gæsterne velkommen indenfor i Billund Pizza og Steakhouse, og spørger man den daglige leder, har han aldrig ændret sin fremgangsmåde.
Ergin YayanJeg bliver her
- Jeg prøver bare at være god ved kunderne og være mig selv, siger han og trækker på skulderen.
Begyndelsen var ikke nem for spisestedet, der overtog restauranten efter et mindre populært pizzeria.
Ergin Yayan
30 år.
Bor i Esbjerg med sine kone.
Kom til Danmark som ganske lille med sin familie fra Tyrkiet.
Er daglig leder hos Billund Pizza og Steakhouse.
- Her var ingen kunder, men så begyndte dem fra skolen at komme, og de tog deres forældre med, mindes Ergin.
Det er kunderne, han brænder for, og spørger man ham, hvad han er mest stolt over at have opnået i løbet af de seneste 10 år, er han ikke i tvivl:
- Jeg er stolt over, at her er så mange kunder. Flere af dem er nærmest blevet som en familie, hvor vi kender hinanden rigtig godt, siger Ergin Yayan.
Særligt under coronaen med nedlukning over hele landet, mærkede han byens støtte.
- Coronaen var hård, men mange kunder støttede os ved at købe takeaway, og det er vi meget taknemlige over.
Renoveringsplaner
Gennem de seneste 10 år er restauranten løbende blevet renoveret, antallet af medarbejdere er steget fra fire til 15, og pizzaovnen er nu i tre etager.
Netop nu arbejder teamet på Steakhouse på at få adskilt takeawaygæster fra restaurantgæsterne, og på længere sigt håber den daglige leder, at restauranten kan udnytte lokalerne ovenpå.
- Men vi ved ikke, hvornår det kan lade sig gøre, understreger han.
Hvad han er sikker på er, at han ikke forlader restauranten i Billund.
- Jeg bliver her, slår han fast.