Annonce
Billund Ugeavis

Han havde ingen erfaring, da han blev leder af et spisested i populær turistby: Efter 10 år er Ergin stadig sin egen

I år er det 10 år siden, at Billund Pizza og Steakhouse slog dørene op på Hovedgaden. Foto: Kristina V. Skjoldborg
Billund Pizza og Steakhouse har nu i 10 år ligget på Hovedgaden i Billund, og i alle årene er det Ergin Yayan, der har stået bag disken.

Billund: Ergin Yayan var ikke mere end 20 år, da han fik arbejde i den restaurant, hans storebror Naci havde købt.

Ergin selv havde afsluttet grundforløbet på tømrer-linjen på teknisk skole i Esbjerg, men det var ikke håndværker, han drømte om at blive.

- Jeg ventede bare på at finde et arbejde, fortæller han. Derfor var han heller ikke i tvivl, da storebroren spurgte, om han ville med til Billund.

Annonce

- Jeg ville bare have noget fast, og gerne så mange timer som muligt.

Storebroren havde i forvejen erfaring med at drive et pizzeria, mens lillebroren var helt ny i faget - også når det kom til kundeservice. Alligevel blev han sat ind som førstemand og ansigtet udadtil hos Billund Pizza og Steakhouse.

Er sig selv

Det er nu 10 år siden, at Ergin Yayan første gang bød gæsterne velkommen indenfor i Billund Pizza og Steakhouse, og spørger man den daglige leder, har han aldrig ændret sin fremgangsmåde.

Jeg bliver her

Ergin Yayan

- Jeg prøver bare at være god ved kunderne og være mig selv, siger han og trækker på skulderen.

Begyndelsen var ikke nem for spisestedet, der overtog restauranten efter et mindre populært pizzeria.

Ergin Yayan

30 år.

Bor i Esbjerg med sine kone.

Kom til Danmark som ganske lille med sin familie fra Tyrkiet.

Er daglig leder hos Billund Pizza og Steakhouse.

- Her var ingen kunder, men så begyndte dem fra skolen at komme, og de tog deres forældre med, mindes Ergin.

Det er kunderne, han brænder for, og spørger man ham, hvad han er mest stolt over at have opnået i løbet af de seneste 10 år, er han ikke i tvivl:

- Jeg er stolt over, at her er så mange kunder. Flere af dem er nærmest blevet som en familie, hvor vi kender hinanden rigtig godt, siger Ergin Yayan.

Særligt under coronaen med nedlukning over hele landet, mærkede han byens støtte.

- Coronaen var hård, men mange kunder støttede os ved at købe takeaway, og det er vi meget taknemlige over.

Annonce

Renoveringsplaner

Gennem de seneste 10 år er restauranten løbende blevet renoveret, antallet af medarbejdere er steget fra fire til 15, og pizzaovnen er nu i tre etager.

Netop nu arbejder teamet på Steakhouse på at få adskilt takeawaygæster fra restaurantgæsterne, og på længere sigt håber den daglige leder, at restauranten kan udnytte lokalerne ovenpå.

- Men vi ved ikke, hvornår det kan lade sig gøre, understreger han.

Hvad han er sikker på er, at han ikke forlader restauranten i Billund.

- Jeg bliver her, slår han fast.

Ergin Yayan var ikke mere end 20 år, der han begyndte som daglig leder. Foto: Kristina V. Skjoldborg


Annonce
Billund Ugeavis

Høreforeningen flytter sit foredrag til Vorbasse: Du er også velkommen

Annonce
Billund Ugeavis

Borgere mangler hjælpemidler, og kommunen vil have mindre kontrol: - Der er jo ingen, der beder om en toiletforhøjer for sjov

Annonce
Billund Ugeavis

Flag i byerne manglede til årets første konfirmationer: Nu er en flagglad flok klar til sikre dannebrog i gaderne

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Børnenes Hovedstad har fødselsdag - og så kom en kronprinsesse på besøg

Billund Ugeavis

Ny udstilling: Solvejgs billeder står i fritidscentret

Billund Ugeavis

Vorbasse fik besøg fra lokal garde

Billund Ugeavis

21-årige Anton har heltestatus: - 20 mænd med slips kan også lege

Billund Ugeavis

Gastropubben inviterer til koncert med Johnny Madsen Jam

Billund Ugeavis

Billund Gin blev til flere tusinde kroner i klubkasse

Billund Ugeavis

Find din indre ninja: Legoland inviterer til Ninjago Academy

Billund Ugeavis

Flagene er blevet hejst ved indfaldsvejene

Billund Ugeavis

Shuttlebussen er igen klar til at køre lokale og turister rundt mellem hoteller, butikker og attraktioner

Billund Ugeavis

Engang var det en gammel kro: Nu åbner i stedet et moderne tech-hotel med 18 værelser

Annonce