Annonce
Billund Ugeavis

Hejnsvigs KFUM-spejdere får tilskud til nyt projekt

Hejnsvigs KFUM-spejdere har fået tildelt midler af friluftsrådet til et nyt projekt. Arkivfoto
Friluftsrådet har netop uddelt 3,8 millioner kroner til 81 lokale projekter, der fremmer børn og unges friluftsliv og naturforståelse. I Region Syddanmark modtager i alt 19 projekter samlet set 1.056.000 kroner, blandt andet KFUM-spejderne i Hejnsvig.
Annonce

Hejnsvig: Udeskole er blevet et hit. I foråret var det en nødvendighed, men nødvendigheden har også gjort det tydeligt for mange lærere, pædagoger og andre, der arbejder med børn og unge, hvor stor en værdi, der ligger i at flytte undervisning og andre aktiviteter ud i naturen.

Derfor er udeskole - og foreningers samarbejder med skoler og institutioner - også den røde tråd i størstedelen af de bevillinger, som Friluftsrådets bestyrelse den 15. december besluttede at uddele. I alt 3.884.900 kroner blev bevilget til 81 lokale projekter for børn og unge rundt om i landet.

Heriblandt 19 projekter i Region Syddanmark, som samlet set modtager 1.056.000 kroner fra Udlodningsmidler til Friluftsliv, der administreres af Friluftsrådet.

Annonce

Hejnsvig blandt modtagerne

De projekter, der nu modtager støtte fra Friluftsrådet, har fokus på, at flere børn og unge får mulighed for friluftsliv, oplevelser og læring i naturen.

I Hejnsvig får KFUM-Spejderne for eksempel tilskud til at etablere et lærings- og opholdssted i naturen, som er udviklet sammen med byens unge.

- De lokale projekter kan gøre en kæmpe forskel for rigtig mange børn og unge. Derfor er de så uhyre vigtige, selv om de måske hver især er små. Det store engagement og den kærlighed til naturen, der findes blandt lokale ildsjæle, vil helt sikkert smitte af på de børn og unge, der får glæde af de mange nye tiltag, siger Niels-Christian Levin Hansen, der er formand for Friluftsrådet i en pressemeddelelse.

Udlodningsmidler til Friluftsliv udgør det overskud, som er i Danske Lotteri Spil A/S og et fastsat udbytte fra Det Danske Klasselotteri A/S. Udlodningsmidler til Friluftsliv bliver administreret og uddelt af Friluftsrådet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Samfundssind

Annonce