Annonce
Billund Ugeavis

Hold jul med præsten

Hejnsvigpræst Jørgen Johansen og hans kone Sigrid Johansen er glade for deres juletradition med at åbne præstegården op for nye bekendtskaber den 24. december. Af hensyn til maden håber de helt ideelt senest at få henvendelser fire dage i forvejen. Privatfoto
Hvis man mangler et sted at holde jul, står præsteparret i Hejnsvig atter klar med åbne arme.
Annonce

Hejnsvig: Da Sigrid og Jørgen Johansen flyttede fra deres lille parcelhus i Kolding til præstegården i Hejnsvig for syv år siden, havde de med deres nyerhvervede 300 kvadratmeter pludselig over dobbelt så meget indendørsplads, som de havde været vant til.

Som Jørgen Johansen husker tilbage, føltes de store rum som balsale, og den megen ekstra plads gav nærmest ægteparret dårlig samvittighed. I den forbindelse besluttede de at gøre præstegården til et åbent mødested, som ikke mindst gør sig gældende i julen, hvor parret hurtigt gjorde det til en tradition at invitere "fremmede" gæster til at deltage på lige fod med familien.

- Vi spurgte vores tre voksne børn, hvad de mente om tanken, og de syntes også, det var en god idé, siger han.

I år er det syvende gang, at der inviteres på jul i præstegården, og efterhånden er de oppe på en lille håndfuld stykker udefra i gennemsnit.

Det giver det ekstra aspekt, at man i løbet af aftenen forklarer lidt, hvorfor vi holder jul, som vi gør, og snakke om juletraditioner passer lige ind i vores kram.

Jørgen Johansen, præst i Hejnsvig

Annonce

Ingen krav

Ægteparret plejer at gøre opmærksom på deres juleinvitation via det lokale kirkeblad, hejnsvigbynet.dk og Facebook, og der er ingen formelle krav, udover at man skal kunne lide at have det sjovt.

- Vi holder en ganske almindelig jul ud fra vores families traditioner med andesteg, risalamande, højtoplæsning af julehistorier og sang om juletræet, siger Jørgen Johansen og tilføjer:

- Selvsagt starter vi med en tur i kirken, men man behøver ikke være specielt kristen for at være med.

Annonce
Annonce
Billund Ugeavis

25-års jubilæum i Lego

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Rema 1000 skal have ny købmand

Billund Ugeavis

Rådyrene må være jaget ud

Billund Ugeavis

Et værdigt ældreliv!

Billund Ugeavis

Erhvervschefen fylder 50 år

Annonce