Annonce
Billund Ugeavis

Iværksætteriet spirer i Billund: Fire har taget plads i nyt iværksætterhus

Marianne Witte er erhvervs- og iværksætterkonsulent i Billund Kommune. Foto: Kristina V. Skjoldborg
Fire iværksættere har indtil videre taget plads i det nye iværksætterhus, Grow, på Kløvermarken. Her kan de få råd og vejledning til deres virksomhed.
Annonce

Billund: Iværksætterånden spirer på Kløvermarken. Siden august har ”Grow” været i fuld vigør– et iværksættermiljø, hvor Billund Kommunes entreprenante ildsjæle kan arbejde med deres idé og forhåbentlig ende ud med en bæredygtig forretning til gavn for dem selv og kommunen.

Indtil videre sidder der fire iværksættere og arbejder på hver deres projekt.

- Dem, der er her, sidder her ikke bare på grund af et bord, men fordi de gerne vil have hjælp til blive rustet til at drive en virksomhed, siger Marianne Witte, der er erhvervs- og iværksætterkonsulent i Billund Kommune.

Målet med Grow er klart:

- Vi skal have markant flere bæredygtige start-ups. De skal ikke bare ud, hvor det så ikke lykkes, forklarer Marianne Witte, men erkender samtidig, at Grow stadig er i sin spæde begyndelse:

- Jeg føler, vi er nået langt, men hvordan indholdet bliver, ved vi ikke.

Man kan blive en del af Grow, uanset hvor langt man er med sit iværksætteri – om det endnu bare er en idé, eller om man allerede har fået stablet en lille virksomhed på benene. Man skal bare have oprettet et CVR-nummer i kommunen.

Annonce

Hjælper hinanden

Som en del af Grow får iværksætterne mulighed for at sparre med hinanden, og der er gratis rådgivning tilknyttet.

- Vi sikrer, en idé er bæredygtig, tilbyder rådgivning fra start, og så bliver man en del af et fællesskab. Jeg laver ikke iværksætternes arbejde, men hjælper dem, siger konsulenten.


Hvis man ikke fortæller sin idé, kan vi heller ikke hjælpe vedkommende videre

Marianne Witte, erhvervs- og iværksætterkonsulent


Man kan være en del af Grow i et år, og så skal man videre på sin rejse.

- Det er ikke, fordi vi lukker døren. Vi sørger for, at folk kommer godt af sted, siger Marianne Witte.

Vil man gerne være en del af netværket, kan man tage kontakt til Marianne Witte og få en uforpligtende samtale. Der er dog ikke plads til hemmelighedskræmmeri.

- Hvis man ikke fortæller sin idé, kan vi heller ikke hjælpe vedkommende videre, siger Marianne Witte, men understreger, at hun som rådgiver har tavshedspligt.

Annonce

Gør hinanden gode

To af husets iværksættere er Mia Røn fra Billund, der ejer rejseselskabet Sunny Meeting Point,  og Karina Agerskov Chüsler fra Nebel, der arbejder som mentor og coach.

Mia Røn og Karina Agerskov Chüsler. Foto: Kristina V. Skjoldborg

- Jeg er en del Grow for at få sparring. Hvis jeg ikke havde dette sted, sad jeg nok stadig i Nebel og troede, jeg kunne klare mig selv, siger Karina Chüsler.

Mia Røn er enig:

- Vi gør hinanden gode og hjælper hinanden. Man kan sige, at vi udnytter hinanden på den gode måde, for du rejser dig bare, og siger "hjælp", og så er der nogle, der hjælper, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce