Annonce
Billund Ugeavis

Jesper Theilgaard talte om klima: Vi skal holde politikerne til ilden

Jesper Theilgaard var fredag forbi Billund for at tale om klima. Foto: Kristina V. Skjoldborg
Annonce

Billund: Fredag eftermiddag rullede FN’s verdensmålskaravane forbi Byens Plads. Denne gang var der blandt andet smagsprøver på urtefrikadeller uden kød, mulighed for at komme på tur med en naturvejleder, og i 20 minutter var den tidligere tv-vejrvært Jesper Theilgaard på scenen for at fortælle om klimaet - mål nummer 13 ud af i alt 17 forskellige mål.

- Hvis vi ikke holder politikerne til ilden, og så længe der ikke er handlingsplaner, så tror jeg ikke, der sker noget, sagde Jesper Theilgaard fra scenen foran de omkring 35 personer, der havde trodset regnen, som silede ned.

I løbet af foredraget fortalte han også om de mulige konsekvenser klimaforandringerne kan få herhjemme i Danmark. Blandt andet en flygtningekrise.

- Vi kan komme ud i en flygtningekrise, fordi folk ude i verden ikke kan blive ved med at bo der, hvor de er. Jeg siger ikke, at det kommer til at ske, men risikoen er der.

Paraplyer og regntøj var fundet frem. Foto: Kristina V. Skjoldborg
Annonce

En vision at støtte op om

FN’s 17 verdensmål trådte i kraft i 2016. Det er en kurs for de 193 medlemslande mod en mere bæredygtig udvikling for mennesker og selve planeten.

- FN’s verdensmål er en vision, man kun kan støtte op om, forklarede meteorologen efter foredraget.

Men hvad nytter det på klimaet at køre rundt til flere af landets byer?

- Det nytter i hvert fald ikke noget at lade være, sagde Jesper Theilgaard, som herefter satte kurs mod Torvet i Grindsted.

Næste gang FN’s verdensmål kommer forbi Billund er den 27. september, og det er med radioværten Søren Dahl som foredragsholder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Det er en ommer!

Annonce