Annonce
Billund Ugeavis

Jette fra København fik corona-hjælp af Refborg Hotel: - Det er enestående

Jette Dahlin bor til dagligt nær København, men er gået i selvisolation i et sommerhus i Lalandia. Privatfoto.
Jette Dahlin fra København er gået i selvisolation i Lalandia. Her har hun fået uventet hjælp fra Refborg Hotel og Spiseri.
Annonce

Billund: - Det har været en fantastisk oplevelse, og jeg er simpelthen så rørt over deres kæmpe overskud til at hjælpe mig, lyder det i telefonen fra Jette Dahlin.

Hun bor egentlig i København-området, men på grund af situationen med coronavirus i omgangskredsen, har hun valgt at gå i selvisolation i et sommerhus i Lalandia i Billund i 14 dage, da hun selv er i risikogruppen.

At bo isoleret kan være en udfordring, særligt når det kommer til mad, og man gerne vil have andet end fastfood. Hun kontaktede derfor Refborg Hotel og Spiseri.

- Jeg blev lidt træt af pizza og burger, så jeg ringede til kroen for at høre, om de bragte mad ud, fortæller Jette Dahlin.

Opkaldet blev begyndelsen på, hvad hun selv kalder ”en utrolig medmenneskelighed og omsorg”. Refborg bragte nemlig mad ud til hende, men deres hjælp stoppede ikke her.

- De har leveret mad en dag, hvor de ikke engang havde åbnet, og i dag ringede de og spurgte, hvad jeg manglede, for så ville de købe ind for mig, siger Jette Dahlin, der både har fået leveret brød, kaffe og godter til ganen.

Lidt mad og godter, som Refborg har bragt til Jette Dahlin. Privatfoto
Annonce

Kendte ikke kroen

Jette Dahlin kendte i forvejen hverken til hotellet, ejerne eller medarbejderne.

- Jeg har aldrig været på kroen og kender ikke de mennesker. Det er af egen fri vilje, de tilbød at hjælpe, siger hun og fortsætter:

- De har vist stor medmenneskelighed og omsorg, selvom deres tilværelse heller ikke er nem. De skal selv gøre en indsats for at overleve, og så viser de menneskelig overskud og hjælper. Det er enestående.

Trods hjælp fra Refborg ser Jette Dahlin alligevel frem til at kunne forlade sin isolation og vende tilbage til sit hjem nær København.

Annonce

Refborg Hotel: Sådan er vi bare

Ifølge ejer af Refborg Hotel og Spiseri, Torben Klovborg, var det naturligt at træde til med en hjælpende hånd.


Når man møder sådan en taknemlighed, så er der intet i vejen for at bruge et kvarter på hende

Torben Klovborg


- Sådan er vi bare. Normalt bringer vi ikke ud til én person, men når hun sidder der uden bil og har ingenting, så er det naturligt at hjælpe, forklarer han og bekræfter, at de også har købt ind for hende.

- Når vi i forvejen var ude at handle, var det naturligt lige at ringe og spørge, om hun skulle have noget med, fortæller han.

Refborg Hotel og Spiseri har hjulpet Jette Dahlin i løbet af sin selvisolation. Arkivfoto: Kristina V. Skjoldborg

Normalt holder hotellet lukket om søndagen, men her gjorde de også en undtagelse.

- Jeg sagde, vi egentlig havde lukket, men jeg havde noget frosset tarteletfyld, hun kunne få, hvis hun selv kunne varme det, fortæller han og tilføjer, at han kun har mødt taknemmelighed fra Jette Dahlins side.

- Når man møder sådan en taknemlighed, så er der intet i vejen for at bruge et kvarter på hende. Jeg tror også, det er, fordi vi kan sætte os selv i den situation, hun er i, siger hotelejeren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Samfundssind

Annonce