Annonce
Billund Ugeavis

Kamilla og Andreas genåbner Stilbjerg Lystfiskersø: - Det skal være et fristed for familien

Kamilla og Andreas ser frem til at også privatpersoner kan komme ud til deres naturskønne område. Foto: Jacob Schultz
Kamilla Arildsen og Andreas Kronborg har overtaget Stilbjerg Lystfiskersø. Nu laver de spændende tiltag, så familier kan få dyppet snøren i de naturskønne omgivelser.

Billund: Stilbjerg lystfiskersø genåbner. Kamilla Arildsen og Andreas Kronborg er flyttet ind i huset ved siden af søen, og de har som mission at gøre området til det nye fristed for store som små lystfiskere.

- Det skal være et fristed for familien, hvor børn kan få en god oplevelse med at fiske. Hvis vi kan være med til at vække deres interesse for fiskeri, vil det være fantastisk. Vi vil heller ikke holde os tilbage i forhold til at øse ud af, hvordan man fanger en fisk, siger Andreas Kronborg, og Kamilla Arildsen er enig:

- De besøgende skal føle sig velkommende. Det skal være sådan, at man siger, at nu tager vi ud til Kamilla og Andreas og fisker, for det er så hyggeligt, siger hun.

Fiskesøen er endnu ikke åben for offentligheden, men virksomheder eller større grupper kan leje søen.

- Man skal bare kontakte os, sige hvor mange man er, og så sætter jeg en passende mængde fisk ud, siger Andreas, der regner med at åbne søen for private til næste forår.

- Vi havde planer om at åbne 1. marts, men folk presser på, at vi skal åbne før, siger lystfiskeren, der også er ved at istandsætte en gildesal, som det også vil blive muligt at leje.

Nye faciliteter

Da Kamilla og Andreas overtog stedet i midten af juli, var søen fyldt med grøde, mens græs og buske havde omdannet stedet til et vildnis.

Andreas Kronborg er både en ivrig lystfisker og jæger. Foto: Jacob Schultz

Nu er græsset slået, buskene klippet, og grøden er ved at blive fjernet.

- Jeg har sat fisk ud mellem 500 gram og fem kilo. Der er både regnbue, -kilde, -bæk og guldørreder og rødding, fortæller Andreas. Han vil gerne have, der er forskellige muligheder for de besøgende.

- Det bliver lidt kedeligt, hvis bare det er én slags.

Stilbjerg Lystfiskersø

Er ifølge ejerne fra 1991.

Ejers nu af 25-årige Kamilla Arildsen og Andreas Kronborg.

Åbner for offentligheden i 2021.

Er lige nu åben for private arrangementer.

Læs mere om søen på facebooksiden Stilbjerg Lystfiskersø

Nye fisk i søen er ikke det eneste, parret har på deres tjekliste. Der skal både anlægges en parkeringsplads, opsættes flere skurer, rense- og toiletfaciliteter.

Og så skal det være muligt at leje fiskeudstyr.

- Det vil være godt grej, for jeg magter ikke dårligt grej, lyder det fra Andreas, der også håber at få lov til at bygge shelters ved søen.

- Vi vil gerne kunne tilbyde ’shelters and breakfast’, hvor man lejer et shelter med mulighed for morgenmad.

Annonce

Til Stilbjerg ved en tilfældighed

Kamilla Arildsen og Andreas Kronborg boede i en lille lejlighed i Vejle og havde længe drømt om at eje deres eget sted med tilhørende skov, hvor der var plads til at gå på jagt, og hvor der også meget gerne var en sø. Ikke på grund af fiskeriet, men ænderne.

Der er fisk på krogen. Foto: Jacob Schultz

- Vi var ude at se en bolig, der ikke lige var os, og så spurgte ejendomsmægleren efter vores kriterier, og da vi nævnte dem, nævnte hun med det samme dette sted, og foreslog vi lige kunne køre forbi og kigge.

Efter besøget tog det fart. Grunden havde både skov, eng og en sø.

- Da vi så søen, var vi enige om, at det var det vi skulle, siger Kamilla. Hun går ikke på jagt, men er vokset op i en mindre landsby, og er som barn taget på flere fisketure med sin far.

Selv deres to år gamle jagthund nyder det nye sted, familien er flyttet hen. Foto: Jacob Schultz

Andreas er vokset op ude på landet, og for ham er det en barnedrøm, der går i opfyldelse.

- Siden jeg var barn, har jeg altid gerne villet have en sø, siger han.

Annonce

Lystfisker på fuldtid

Fiskesøen skal være en sidebeskæftigelse, men håbet er, at den med tiden vil fylde mere og mere i deres liv. Lige nu arbejder Kamilla som transportassistent, mens Andreas er tømrer.

- På sigt vil den ene af os trække sig, og det bliver nok mig, siger Andreas uden tøven.

Parret overtog stedet i midten af juli. Foto: Jacob Schultz

Ifølge Andreas vinder interessen for lystfiskeri frem i Danmark, og derfor har hverken han eller Kamilla betænkeligheder ved at kaste sig ud i at blive selvstændige.


Det er overvældende så godt, vi er blevet taget imod

Kamilla Arildsen


- Corona gør det godt for fiskeriet, for flere har fået interesse for det. Det er også en nem og tryg måde at lære om det ved en fiskesø, og selvom det er opdrættede fisk, vi har her, vil vi gøre det hele så naturligt som muligt, forklarer Andreas.

Stilbjerg Lystfiskersø er ikke den eneste sø i området, for man skal ikke længere væk end otte kilometer for at finde den nærmeste.

Lystfiskeri er en interesse både Kamilla og Andreas deler. Foto: Jacob Schultz

- Jeg ser os ikke som konkurrenter, men mere som samarbejdspartnere, for jeg tror, der er plads til os begge, siger Andreas,

Lige nu kan man følge parrets arbejde med at gøre fiskesøen klar på Stilbjerg Lystfiskersøs facebookside, der ifølge Kamilla allerede har fået meget opmærksomhed.

- Det er overvældende så godt, vi er blevet taget imod af alle mulige, også af mennesker vi slet ikke kender, lyder det taknemligt fra hende.

Det er dejligt med en dukkert. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

35-årige Teboho laver vilde tricks på skateboardet: - En musiker stopper heller ikke med at spille musik, fordi han bliver ældre

Billund Ugeavis

Billund IF fik ny storsejr

Billund Ugeavis

Teboho har bygget ramperne til Billunds nye skaterområde: - - Det er som om, de unge i byen må ikke være synlige, men skal gemmes væk

Billund Ugeavis

Vorbasse er med i en ny sang

Annonce