Annonce
Billund Ugeavis

Kampagnen er slut - vi er virkelig glade for den store opbakning, der har været!

Benny Baagø er lokalredaktør for blandt andet Billund Ugeavis. Foto: Jacob Schultz

Hvor er Billund blevet en fed by! Vi er virkelig glade for den store opbakning, der har været til at komme med ideer og at fortælle om yndlingssteder. Også en stor tak til lokalarkivet for at give os et indblik i Billunds historie.

Det er dog ærgerligt, at vi ikke ser flere mennesker i midtbyen, når vi kigger ud ad redaktionens vinduer.

Basalt set var det inspirationen til den serie, BillundLIV, som du har kunnet følge de seneste måneder. Ugeavisens Kristina V. Skjoldborg - der selv bor i Billund - har undersøgt, om jeres ideer kan blive til virkelighed, hun har ladet borgere i Billund inspirere andre ved at fortælle om deres yndlingssteder, og hun har set på, om vi kan lære noget af Billunds historie.

Annonce

Vi kan ikke komme udenom, at der har vist sig at være gode grunde til, at byen mangler blandt andet en kaffebar, en natklub, en biograf og et ugentligt marked på Butikstorvet. Det er ikke noget, man bare lige beslutter sig for at få. Vi har brug for personer, der tør investere, og der er brug for en opbakning til at støtte nye forretninger og nye initiativer bagefter. Nogle tiltag vil også kræve, at Billund Handelsforening eller andre foreninger tør tage en chance, selvom det kræver knofedt, og at tingene kan gå galt.

Men hold da op, hvor er der kommet mange positive historier ud af kampagnen.

Der har for eksempel været efterspørgsel på et sted at spille brætspil, og det er på vej via et samarbejde mellem gastropubben og legetøjsbutikken, ligesom der i anlægget er både en legeplads og et sted for de unge på vej.

Vi har også lært, at bageren skal ombygge, at Steakhouse håber på at udvide, at Lego House vil være en større del af lokalsamfundet, at Lego vil overveje en mindeplade ved Løvehuset, at Jansson EL laver ladere til elbiler, og at de savnede fastfood-restauranter har deres blik rettet mod Billund.

Det er blevet synligt, at der er ting, der bliver sat pris på, men som vi ikke tænker over i det daglige. I vores artikel om pølsevognen skrev vi, at der var usikkerhed om kontrakten, og reaktionen viser, at mange i Billund ønsker pølsevognen bevaret. Det er også en del af byens DNA.

Og så har vi fået gode debatter. Er det eksempelvis en god ide at lukke bymidten af for bilister?

Vi er virkelig glade for den store opbakning, der har været til at komme med ideer og at fortælle om yndlingssteder. Også en stor tak til lokalarkivet for at give os et indblik i Billunds historie.

Nogle af jer har ment, at vi med BillundLIV taler Billund ned, når vi har talt om mangel på liv i byen. Det er et helt fair synspunkt.

Jeg synes, at BillundLIV har været eksempel på en både kærlig og kritisk dækning. Kærlig, fordi vores journalistik har afdækket, at Billund er fyldt med skønne steder, at der er mange muligheder, og at den bærer på en interessant historie. Det kritiske består i præmissen om, at byen kan være forholdsvis øde på dage uden turister, og at vi ikke blot har viderebragt en masse ideer, men også undersøge, om de kan lade sig gøre.

Også i fremtiden vil du i ugeavisen møde en kærlig dækning, hvor vi har fokus på butikslivet, mennesker med en god historie og alt det, du kan opleve her i området. Men der vil også være plads til det kritiske, når nye skulpturer ikke blot er flotte, men også viser sig at koste mange penge i vedligehold, når forældre mangler legepladser i børnenes hovedstad, og når de unge må sidde sammen i parkeringshuset, fordi de mangler andre steder at være.

Vi håber, du vil læse med.

Annonce
Annonce
Billund Ugeavis

Kommunen har ansat en borgerrådgiver: Skal hjælpe borgerne med dialogen med kommunen

Annonce
Annonce
Billund Ugeavis

Den nye kultursatsning i Billund har fået egen bestyrelse: Tidligere byrådsmedlem og kendt brudekjole-direktør er med

Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Legoland søger 600 nye sæsonmedarbejdere: Vil du være pirat eller prinsesse i sommerferien?

Billund Ugeavis

Snart er det slut med Småt brændbartgenbrugspladserne

Billund Ugeavis

En hyldest til Legos 'Super Ole': Internationale teaterfolk og lokale børn er på scenen i teaterstykke om Billunds visionære erhvervsmand

Billund Ugeavis

Nyt sundhedshus er næsten fyldt op: - Vi håber at kunne sparke et godt fællesskab i gang

Billund Ugeavis

Højgaard-brødre er blevet æresmedlemmer af Gyttegård

Billund Ugeavis

På sporet af oldtiden: - Ved ikke, om man kan bruge ordet, men det er ret grimt

Billund Ugeavis

ABC Lavpris vil dække kundernes behov for alle dagligvarer - den formel har fungeret i 40 år

Billund Ugeavis

Jane og Brian modtager Årets Skulderklap i Vorbasse

Billund Ugeavis

Landsby Bageren i Vorbasse er solgt: Ny ejer er gammel kending af butikken

Billund Ugeavis

Billunds parkourbane ender som skrot

Billund Ugeavis

Grindsted får vaccinationscenter i Magion

Billund Ugeavis

Scene på Byens Plads er ubrugelig - nu er en løsning på vej

Billund Ugeavis

Soroptimister og rotarianere tager rundt med 22 julekurve

Billund Ugeavis

Også de voksne elsker klubmiljøet på den gamle gård: - Jeg føler, det er mit hjem. Det er derfor, jeg aldrig har forladt det

Billund Ugeavis

Herreværelset og Damesalonen aflyser sammenkomster i januar

Billund Ugeavis

Billunds parkourbane endte som en bunke metal hos kommunen - men den kan stadig genoplives

Billund Ugeavis

Gerner har stillet legoudstillinger op og sikret plads til den kæmpestore virksomhed i Billund: Hans lageropgaver har givet ham en meget lang titel

Billund Ugeavis

25-årige Maria starter nyt fitnesshold i Billund: - Jeg lover, man får varmen

Billund Ugeavis

Fest på Refborg blev erstattet af takeaway

Billund Ugeavis

Tillykke til Børnenes Hovedstad

Billund Ugeavis

Travbanen er lukket - men tyvene kommer stadig

Annonce