Annonce
Billund Ugeavis

Karina vil børnene, de unge medarbejdere og det gode liv i skoven: Efter 19 år i Legoland glæder hun sig til at skabe en god kultur i Wow Park

Lige nu er der lukket i Wow Park, men Karina Hansen er i gang med at planlægge næste års sæson og se på, hvordan de får rekrutteret deres medarbejdere næste år. Foto: Lise Nørgaard
46-årige Karina Hansen kan godt glemme, hvor gammel hun er, når hun er blandt de unge medarbejdere i Wow Park. Som ny parkmanager står hun for parkens drift, rekruttering, oplæring af medarbejdere og menusammensætning. Det hele foregår i skoven - og det trives hun med.

Billund: Karina Hansen har det som en cirkushest, der dufter savsmuld, når en ny turistsæson nærmer sig. Hun elsker det, så da hun i efteråret 2020 modtog sin opsigelse i Legoland i forbindelse med en fyringsrunde under corona, skulle hun finde ud af, hvad hun så skulle.

- Min stilling blev nedlagt, og det er da specielt at sige farvel til en arbejdsplads, hvor man har været i 19 år, men samtidig er jeg blevet taget så godt imod her, og jeg glæder mig så meget til at sætte mit personlige præg på Wow Park, fortæller Karina Hansen, der 1. august i år blev ansat som parkmanager i Wow Park.

Her er hun dybt involveret i den daglige drift, og hun står for rekruttering og uddannelse og oplæring af sæsonmedarbejdere.

Annonce

Jeg kommer fra en stærk kultur i Legoland, og jeg tager helt sikkert stoltheden med mig i forhold til det, og jeg glæder mig til at oparbejde en stærk kultur her.

Karina Hansen, Wow Park

- Jeg er også med inde over menusammensætning og indkøb til vores butik samt rengøringsdelen, fortæller Karina Hansen, der i Legoland var leder i retailafdelingen.

- Der var jeg meget specialiseret. I Wow Park får jeg derimod en bid af det hele, og det er fedt, fastslår Karina Hansen, der glæder sig over, at hun kan være med til at forme den nye park.

Masser af bevægelse - også til medarbejderne

- Parken er stadig så ny, at der ikke er noget, der er puttet i kasser eller noget, der hedder "sådan plejer vi at gøre", fortæller Karina Hansen, der i den kommende sæson står for at rekruttere 70 sæsonmedarbejdere.

- Men vi har ikke manglet medarbejdere i år, og det tror jeg heller ikke, vi kommer til, siger Karina Hansen, der anerkender, at parken er i skarp konkurrence med de øvrige udbydere i byen.

Skoven og madladen i Wow Park ligger stille hen lige nu, men parkens otte faste medarbejdere er stadig på arbejde. Foto: Lise Nørgaard

- Men vi er en anderledes park i en skov, og det, tror jeg, er en fordel, siger Karina Hansen.

En morgenvagt inkluderer nemlig kvalitetstjek af aktiviteterne hver dag, så der er garanti for bevægelse.

- Så man skal have lyst til at komme ud og lege og bevæge sig, siger Karina Hansen, der også lægger vægt på en forventningsafstemning mellem virksomhed og sæsonmedarbejdere.

- Vi er i gang med at definere, hvordan man er på arbejde her, og hvordan man går fra A til B - smiler man? Hilser man eller snakker man med gæsterne undervejs? Det er noget af det, vi skal til at definere, siger Karina Hansen, der gerne vil have skabt en kultur, hvor gæsteservice er i højsædet, og hvor man som medarbejder, sagtens kan tage en rutsjetur med et barn, selvom man er på arbejde.

Annonce

Forældre skal turde give slip

Hun oplever generelt, at gæsterne er glade for Wow Park.

- Vi har haft en god sæson i år, men vi har manglet de udenlandske gæster på grund af corona. Vi får god feedback, og børnene hygger sig. Der er så meget at gøre, kravle og bevæge sig i, at ingen får lyst til at hive telefonen frem, forklarer Karina Hansen, der selv nyder skoven i sin fritid.

- Jeg vil gerne ud at løbe i skoven og gå nogle lange ture, mens jeg hører podcasts, fortæller Karina Hansen, der også holder af at læse alt fra krimier til skønlitteratur.

Selv har hun to døtre på 18 og 21 år, og unge mennesker tiltaler hende.

- Jeg kan godt lide at guide unge mennesker. De er meget ukomplicerede, og man bliver nødt til at følge med, og så kan man undervejs godt komme til at tro, at man selv er 20 år igen, smiler Karina Hansen, der som helt ung, før hun tog sin uddannelse, også arbejdede i Legoland, så hun ved godt, hvordan det er at være sæsonmedarbejder.

Karina Hansen nyder omgivelserne og tager gerne telefonmøder på gåben. Foto: Lise Nørgaard

- Der er forskel på at være ung dengang og i dag. I dag er det ikke usædvanligt, at forældrene melder tilbage til virksomheden, melder sygdom og lignende. Det var uhørt for 20 år siden, fortæller Karina Hansen, der dog endnu ikke har prøvet den slags i Wow Park.

- Vi vil - i Wow Park - rigtig gerne bidrage til at være med til at gøre de unge voksne og selvstændige og give dem ansvar, så det er vigtigt at forældrene tør give slip på dem, påpeger Karina Hansen, der samtidig oplever, at de unge rigtig gerne engagerer sig og har lyst til at lege.

Annonce
Annonce
Billund Ugeavis

Lego-bog oplever stor international interesse

Annonce
Annonce
Billund Ugeavis

René Ringive fejrer 25-års jubilæum i Legoland

Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Se, hvem der vandt årets handicappriser

Billund Ugeavis

Lasse Østerbro fejrer jubilæum hos Lego

Billund Ugeavis

Traditionsrig julekoncert genoptages i ny udformning

Billund Ugeavis

Byens sidste pølsevogn kan blive på sin plads: - Det har lidt været en storm i et glas vand

Billund Ugeavis

Det Flyvende Teater får kunststøtte

Billund Ugeavis

75-årige Else Marie har været au pair i Schweiz, afdelingsleder i rejsebranchen og formand i kirken: - Når jeg siger ja til noget, så arbejder jeg seriøst med det, for det synes jeg, man skylder

Billund Ugeavis

Lalandia Rødby har en biograf: Derfor kommer det store filmlærred ikke til Billund

Billund Ugeavis

Højlagerets holdspiller fejrer jubilæum

Billund Ugeavis

Børnenes hovedstad holder 10 års fødselsdag sammen med en royal gæst

Billund Ugeavis

Per Nyhus vil spørge ind til pølsevognens skæbne i Billund: - Dem, der kender mig, ved, at jeg godt kan lide at komme i en pølsevogn

Billund Ugeavis

Julebankospillet er tilbage på biblioteket

Billund Ugeavis

Den sidste pølsevogn i stor turistby er lukningstruet: - Jeg synes, der også skal være plads den lille mand

Billund Ugeavis

Tak for valget - det forpligter

Billund Ugeavis

Harpiks på halgulv giver håndboldspillere alvorlige skader: - Det store spørgsmål er, om der bliver gjort rent nok til at kunne spille håndbold forsvarligt

Billund Ugeavis

Efter valget: Så blev der stille...

Billund Ugeavis

Med udviklingen ved Travbanen befinder vi os i et krydsfelt

Billund Ugeavis

Claus Horsbøl Jørgensen fejrer 25 år hos Lego

Billund Ugeavis

Se de mange billeder fra juleoptoget 2021: Heste, brandbiler og en julemand, der opfordrede den kommende borgmester til træfældning

Billund Ugeavis

Wow Park vinder børnekulturpris for andet år i træk

Billund Ugeavis

Digital drivkraft fejrer jubilæum hos Lego

Billund Ugeavis

Mette elsker at være kreativ blandt bamser

Annonce