Annonce
Billund Ugeavis

Karsten Auerbach udstiller i Billund: Han forfulgte sin kunstnerdrøm

Karsten Auerbach kommer tilbage til Billund. Han er blandt andet kendt for sine levende, dynamiske menneskekroppe, som helt bogstaveligt bevæger sig uden for rammerne. Arkivfoto: Maria Retoft Pedersen
Billedkunstner Karsten Auerbach, som tidligere boede i Billund i 15 år, kommer nu tilbage for at vise et udsnit af sine billeder.

Billund: Karsten Auerbach, tidligere Billund,  bryder rammerne på Billund Kunstforenings nye udstilling i Billund Centret.

Det skriver Billund Kunstforening i en pressemeddelelse.

Karsten Auerbach (f. 1961) har sit helt eget karakteristiske, fortællende billedsprog og er kendt for sine levende, dynamiske menneskekroppe, som helt bogstaveligt bevæger sig uden for rammerne.

Annonce

Karsten Auerbach boede i Billund i 15 år, mens han uddannede sig til lærer og arbejdede som designchef hos Lego, inden han i 1999 fik mod til at forfølge livsdrømmen om at være fuldtidsbilledkunstner.

Uden for rammerne

Siden har han levet af at udstille, udsmykke, illustrere bøger, udført bestillingsarbejder og undervist i sit fag.

Helt fra begyndelsen har han også selv bevæget sig uden for rammerne af den etablerede kunstverden og blev hurtigt kendt for sine kunstprojekter, som kombinerede kunstneriske processer og innovativ tænkning i virksomheder, organisationer og institutioner.

Udstillingen viser et bredt udsnit af Karsten Auerbach egne billeder fra tiden,  efter han i sommeren 2000 flyttede til sin ønskeø, Fyn, sammen med sin kone og to børn - og frem til i dag, og er på den måde et “gensyn” med Billund.

Annonce

Tro og tvivl

I de billeder, han maler for sin egen skyld, har han helt siden teenagealderen været optaget af at skabe nye symboler og udtryk for eksistentiel tvivl og tro.

Over årene er symbolikken blevet mere åben og inviterer til undren, medfantaseren og samtale.

En del af de udstillede billeder er inspireret af kinesisk kunst: Hurtige kalligrafiske penselstrøg og mange små figurer, som på afstand ligner skrifttegn.

Der er fernisering i Billund Centret onsdag den 2. juni klokken 17, og Karsten Auerbach er selv til stede. Udstillingen kan ses til om med den 4. juli 2021.


Karsten Auerbach boede i Billund i 15 år mens han uddannede sig til lærer og arbejdede som designchef hos Lego, inden han i 1999 fik mod til at forfølge livsdrømmen om at være fuldtidsbilledkunstner.

Fra pressemeddelelsen


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

40-års jubilæum hos Sparekassen Kronjylland

Annonce