Annonce
Billund Ugeavis

Keiko og Gregers byder velkommen til det japanske køkken

Keiko og Gregers Yoshiyasu Lindvig sælger japanske varer gennem deres netbutik. Foto: Kristina V. Skjoldborg
Det japanske køkken er meget andet end sushi. Her er tre eksempler fra det dansk-japanske par, der viser, hvad japansk mad også kan være.
Annonce

Billund: Det dansk-japanske par Keiko og Gregers Yoshiyasu Lindvig, der ejer den japanske netbutik Yoshiya, kommer her med tre bud på, hvad man kan kaste sig ud i, hvis man vil prøve kræfter med japanske retter.

De nedenstående opskrifter på teriyaki kylling og misosuppe findes på netbutikkens hjemmeside, mens den særlige ret "oden" (udtales med hårdt "d") stadig lader vente på sig. Heldigvis findes der mange opskrifter ude på det store internet, hvis man ikke kan vente.

- Man er også altid velkommen til at kontakte os, hvis man har spørgsmål, siger Keiko Yoshiyasu Lindvig.

Den nemme: Teriyaki kylling

Teriyaki er en sød, men på samme tid også en syrlig grillsovs, som mange måske allerede har stiftet bekendtskab med, når der eksperimenteres med asiatisk madlavning.

- Alle danskere vil kunne lide kylling i teriyaki, forsikrer Keiko Yoshiyasu Lindvig og fortsætter:

- Uanset hvilke rester man har, kan man få dem til at smage godt ved at tilføje teriyaki.

Den avancerede: Misosuppe

Hvis det at tilføje en købesovs til sine triste grøntsager er lidt for nemt, kan man give sig i kast med misosuppe.

Miso er en form for pasta lavet af fermaterede sojabønner og bruges i mange forskellige japanske retter for at tilføje salt og give en dybere smag til retten.

Miso er det helt centrale i misosuppe, hvor pastaen opløses i vand, og der tilføjes grøntsager.

- I Japan er det typisk noget, man får serveret ved siden af en anden ret, forklarer Gregers Yoshiyasu Lindvig.

Den svære: Oden

Synes man, der stadig er alt for få eksotiske ingredienser, kan man give sig i kast med gryderetten Oden - en japansk simreret tilberedt traditionelt i én gryde.

- Det er altså min favorit, udbryder Gregers Yoshiyasu Lindvig.

I Oden finder man blandt andet japanske ingredienser som dashi og mirin. Dashi er en form for bouillon baseret på tunfisk, og som bruges flittigt i det japanske køkken til både gryderetter og supper.

Mirin er en sød risvin, der indeholder 14 procent alkohol, svarende til en hvidvin. Den er lige som dashi en fast del i køkkensortimentet i flere japanske hjem.

Derudover er der i Oden også grøntsager, æg, kød, fisk og japansk sennep.

- Senneppen er noget kraftigere end den, vi kender i Danmark, og må endelig ikke forveksles med sød sennep, forklarer Gregers Yoshiyasu Lindvig.

Annonce
Annonce
Billund Ugeavis

Lysfest i Billund Kirke

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce