Annonce
Billund Ugeavis

Kim fik kremeret sin afdøde hund: - Man skal have et specielt bånd for at kunne forstå det

Kim Simone Nielsen har ikke planer om at begrave urnen lige foreløbig. Foto: Kristina V. Skjoldborg

Hunden Rolf er mere end en historie om en hund, der endte i en urne efter sin død. Det er historien om en familie, som valgte at tage kampen op for deres firbenede familiemedlem, der kun nåede at blive 10 måneder.

Annonce

Randbøl: Til juni er det et år siden, at hunden Rolf blev kremeret. Hans aske befinder sig i en pose, der ligger i en lille urne med et halsbånd omkring, og urnen står i stuen hos ejerne.

- Jeg har mødt mange, der synes, det er ulækkert at have en urne stående. De må synes, hvad de vil, men det betyder meget for mig, at Rolf på en måde stadig er her, fortæller 18-årige Kim Simone Nielsen.

Det begyndte med et Facebook-opslag i en gruppe december 2017 med køb og salg af hunde. Opslaget omhandlede salg af hunderacen Whippet et sted i Nordjylland.

Kim og resten af familien skulle alligevel til disse kanter, og selvom Kims mor, Maj-Britt Nebel, havde sat sig for, at de bestemt ikke skulle have flere hunde end de to, de allerede havde, endte de alligevel med at køre hjem til gården ved Randbøl med Rolf.

- Han hoppede ind i bilen og ville ikke ud igen, og så tog vi ham med hjem, siger Kim grinende.

Udadtil var Rolf en glad og livlig hund, der elskede at løbe gården rundt og gå på opdagelse, men knap var han kommet inden for døren, før der var noget galt.

Både Kim og resten af familien er glade for, at de tog beslutningen om at få hunden Rolf kremeret og efterfølgende at få asken med hjem i en urne. Foto: Kristina V. Skjoldborg

Sidst i december 2017 blev Rolf syg. Det blev begyndelsen på seks måneder, hvor familien måtte ind og ud hos dyrlægen.

- I det daglige kunne vi ikke se på ham, at han var syg. Han var så glad en hund, der gav os alle så meget kærlighed. Men han var syg og havde indvendige ætsningsskader, fortæller Maj-Britt Nebel.

Rolf havde med stor sandsynlighed været syg, fra da de købte ham, og der var ingen hjælp at hente ved kennelen, der nægtede kompensation eller forståelse for situationen.

- Jeg henvendte mig, fortalte situationen, og bad om vi kunne få betalt noget af beløbet, vi havde givet for ham, tilbage. Det ville kennelejeren ikke, og han endte med at lægge op på Facebook, at jeg var en dårlig hundeejer, fortæller Kim, der dengang var 17 år.

Ifølge familien er kennelen i dag smidt ud af Dansk Kennelklub. Rolfs sygdom endte med dyrlægeregninger på 22.000 kroner, men ikke på noget tidspunkt overvejede de, om den unge hund skulle aflives.

- Dyrlægen foreslog det, men min mor og jeg så på hinanden og vidste, at det ville vi ikke. Vi følte, at han havde fortjent at leve, havde fortjent at få sig så godt et liv som muligt, siger Kim.

Efter flere måneder fandt dyrlægerne ud af, at Rolf led af giardia - en parasit i tarmsystemet, og det var den, der var ved at æde ham op indefra. Rolfs hjerte var heller ikke godt længere. Han ville aldrig blive rask, men han ville kunne få et godt hundeliv.

Rolf var en hund af racen Whippet. Han blev 10 måneder. Foto: Privat
Annonce

Afskeden

En sommerdag i 2018 var Rolf, som han plejede, ude at inspicere rundt om gården, da Maj-Britt Nebel kaldte på ham. Rolf kom ikke. I flere timer ledte familien overalt på gården, men uden held. Rolf var som sunket i jorden, og Maj-Britt var ved at give op.

- Jeg gik ud til hestene for at fjerne nogle giftige planter, jeg tidligere havde samlet sammen. Da jeg bukkede mig ned, så jeg ham ligge i græsset.

Rolf var død. Sandsynligvis af hjertestop, fordi han havde kravlet under et elektrisk hegn. Han havde ramt hegnet, og det kunne det dårlige hjerte ikke holde til.

- Jeg sagde næsten med det samme, at Rolf skulle brændes. Det var vigtigt for mig, fortæller Kim.

Familien bakkede op.

- Jeg tror, det kan være svært at sætte sig ind i, men når man virkelig kæmpede så meget for denne hund, så var det også vigtigt, at han kom herfra på en ordentlig måde, forklarer Maj-Britt Nebel, og Kim tilføjer:

- Man skal have et specielt bånd til sit kæledyr for at kunne forstå det. Rolf havde så meget personlighed, var altid glad og betød rigtig meget for os.

Rolf var den første hund, familien fik kremeret, og hverken Kim eller Maj-Britt afviser, at han vil blive den sidste.

Annonce
Annonce
Billund Ugeavis

25-års jubilæum i Lego

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Rema 1000 skal have ny købmand

Billund Ugeavis

Rådyrene må være jaget ud

Billund Ugeavis

Et værdigt ældreliv!

Billund Ugeavis

Erhvervschefen fylder 50 år

Annonce