Annonce
Billund Ugeavis

Kirkegaard Woodshop ombygger corona-testcentre: - Vi vil gerne hjælpe der, hvor vi kan

Testcentret i Rødekro har Kirkegaard Woodshop blandt andet ombygget. Foto: Henrik Dürr
Når de store midlertidige testcentre skal gøres permanente, er det Kirkegaard Woodshop fra Billund, som står for flere af installationerne.
Annonce

Billund: Rundt omkring i Region Syddanmark omdannes teltene med de midlertidige covid-19 testcentre lige nu til mere permanente løsninger.

I både Esbjerg, Rødekro, Sønderborg og Kolding er det snedkervirksomheden Kirkegaard Woodshop i Billund, der har stået for at udvikle og opsætte centrene.

- Det begyndte med centret i Billund Lufthavn, der er en reel fast installation, fortæller administrerende direktør, Kim Søgaard.

Centrene er udarbejdet i samarbejde med installationsvirksomheden Kemp og Lauritzsen, og det er dem, der har den direkte kontakt til regionen.

- Vi blev kontaktet af Kemp og Lauritzsen, om vi kunne finde en løsning. Det gjorde vi, og den har de været meget glade for, siger direktøren.

Snedkervirksomheden har ellers travlt med at servicere deres andre kunder, som blandt andet tæller flere internationale brands.

- Vi vil gerne byde ind og hjælpe der, hvor vi kan. Det her er en særlig sag, så hvis vi kan skabe nogle gode faciliteter, som brugerne er glade for, er det super.

Annonce

Råt, men smart

Ifølge Kim Søgaard består de permanente centre af 12 til 13 rum, sat sammen i et enkelt system, der gør det nemt at holde rent.


Der sker mange ting i øjeblikket, så vi tager det hen ad vejen

Kim Søgaard


- Det er råt, men en supersmart og enkel løsning, siger den administrerende direktør.

Det tager mellem to og tre dage og to til tre medarbejdere at stille centrene op.

Om der er flere midlertidige løsninger rundet omkring i landet, som Kirkegaard Woodshop skal omdanne til mere faste konstruktioner, vides dog ikke endnu.

- Der sker mange ting i øjeblikket, så vi tager det hen ad vejen og reagerer, når vi får en henvendelse. Da vi opsatte centret i lufthavnen, skulle opgaven løses inden for 48 timer.

Region Syddanmark har planer om at åbne testcentre i: Esbjerg, Svendborg, Kolding, Aabenraa, Sønderborg, Vejle og Odense.

Foruden de store centre er der planer om at åbne mindre teststationer i: Fredericia, Tønder, Middelfart, Grindsted, Nyborg og Haderslev.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

50 års jubilæum i Lego-koncernen

Billund Ugeavis

Tyv løb med havetraktor

Annonce