Annonce
Billund Ugeavis

Konfirmationsdatoerne bliver valgfri i Billund: Vi vil gerne være meget fleksible

Sognepræst Solvej Paabøl Andersen og hendes kolleger er sammen med menighedsrådet blevet enige om, at konfirmanderne i Billund skal have to datoer at vælge imellem. Arkivfoto: Kristina V. Skjoldborg
I Billund kan konfirmanderne selv vælge mellem forårs- eller sensommerkonfirmation.

Billund: Menighedsrådet i Grene sogn har sammen med præsterne besluttet, at årets konfirmander kan vælge mellem at blive konfirmeret i foråret, eller om de hellere vil konfirmeres efter sommerferien. De kan også vælge at blive konfirmeret på andre hold end deres eget.

Beslutningen er truffet på grund af den usikkerhed, som coronasituationen giver i forhold til at holde konfirmation og samle familie og venner til fest.


Vi vil gerne være meget fleksible i forhold til det her, for vi ved, at konfirmationen er en stor dag for de unge.

Solvej Paabøl Andersen


De datoer, der er i spil, er følgende:

7. A fra BillundSkolen konfirmeres fredag den 30. april eller lørdag den 14. august ved Hanne Kobbelgaard.

7. B fra BillundSkolen konfirmeres søndag den 18. april eller søndag den 22. august ved Peter Fredensborg.

7. C fra BillundSkolen konfirmeres søndag den 25. april eller søndag den 29. august ved Solvej Paabøl Andersen.

Konfirmander fra den internationale skole, ISB, konfirmeres lørdag den 24. april eller lørdag den 28. august ved Solvej Paabøl Andersen.

Annonce

Gammel dato i to år

- Vi tror, at de fleste vil vælge den nye dato, men de har jo haft den gamle dato i to år, og der kan være vigtige grunde til at holde fast i den. Det kan være, der er bedsteforældre, som er bange for ikke at nå med, hvis man udskyder det. Der kan også være andre grunde, siger sognepræst Solvej Paabøl Andersen.

Menighedsrådet er gået med til, at valgmuligheden ikke vil afhænge af, hvor mange eller få der måtte vælge den enkelte dato. Blot skal man være opmærksom på, at antallet af gæster, som kan inviteres med i kirken, vil afhænge af antallet af konfirmander og de til den tid gældende retningslinjer.

Annonce

Måske almindelig gudstjeneste

Ender der ved nogle af datoerne med kun at være en enkelt konfirmand, vil konfirmationen måske blive holdt i forbindelse med en gudstjeneste.

- Men vi må jo kun være 67 i Billund Kirke, og er der for eksempel fem konfirmander, så er det jo deres familier, der skal have plads i kirken. Men alt det tager vi stilling til, når vi ved, hvad de unge vælger, siger Solvej Paabøl Andersen.

Konfirmanderne skal senest den 15. marts præsterne besked om, hvilken dato de vælger.

Annonce

Stor fleksibilitet

- Vi vil gerne være meget fleksible i forhold til det her, for vi ved, at konfirmationen er en stor dag for de unge, siger Solvej Paabøl Andersen.

Menighedsrådet undersøger også muligheden for at streame konfirmationsgudstjenesterne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Nyt flot view til Lego House

Annonce