Annonce
Billund Ugeavis

Kunst: Galleri Sam holder fernisering på udstillingen 'To fra Mors'

Finn Have, hvis værker indgå i udstillingen "To fra Mols" på Galleri Sam, har altid tegnet og malet. Finn er autodidakt og debuterede som billedkunstner på Kunstnernes Påskeudstilling i 1976. Temaet på udstillingen er "haver". Privatfoto
Billedkunstnere Helle Bang og Finn Have - begge med rødder på limfjordsøen Mors - udstiller på Galleri Sam med nogle af deres nyeste værker fra hjemstavnen.
Annonce

Billund: Galleri Sam på Grenevej har åbning og fernisering på udstillingen "To fra Mors" lørdag den 5. oktober kl. 14-17. På udstillingen kan man se nyere værker af billedkunstnerne Helle Bang og Finn Have, der begge har rødder på Mors.

Helle Bang (f. 1947) er uddannet billedkunstner og skulptør fra Århus Kunstakademi, og arbejder med maleri og skulptur. Helle er naturorienteret i sine værker, og har altid været det. Helle har fundet sine motiver i og udenfor Danmark, i de seneste år i Norden, hvor hun rejser og udstiller. Men barndommen fornægter sig ikke, og de nyeste værker er fra Ullerup på Mors, hvor hun finder en fantastisk naturstemning, og overordnet set er det lysets spil igennem træerne og ned i vandet, som hun arbejder med.

Annonce

Autodidakt

Finn Have (f. 1952) har altid tegnet og malet. Finn er autodidakt og debuterede som billedkunstner på Kunstnernes Påskeudstilling i 1976. Finn Have arbejder i et ekspressionistisk, malerisk udtryk. Han har altid et udstillingstema, og på denne udstilling er temaet ”Haver”. Han er interesseret i landskabet og landskabsmaleriet, og i hvordan vi moderne mennesker bruger naturen og landskabet. Et af aspekterne i vores aktive brug af naturen er vore haver. Før i tiden brugte vi haven til dyrkning af grøntsager, hvor haven i dag for bymennesket mere er blevet et ”åndehul”, hvor vi finder ro og fred, og hvor vi slapper af fra dagligdagen.

Efter ferniseringen er udstillingen åben hver fredag, lørdag og søndag kl. 13-17 til og med søndag den 3. november.

Billedkunstner Helle Bang er også fra Mors, og i Galleri Sams udstilling "To fra Mors" viser hun bl.a. nyere værker fra Ullerup på Mors, hvor hun finder en fantastisk naturstemning. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Det er en ommer!

Annonce