Annonce
Billund Ugeavis

Læsekreds 2010 har læst 96 bøger på ti år: - Det fungerer godt på en engageret og hyggelig måde

Næsten hele Læsekreds 2010 deltog i fejringen af 10-års fødselsdagen på Billund Bibliotek. Også Inge Fredberg, der er kontaktbibliotekar - og valgte at fotografere ”læsedamerne”. Privatfoto
Læsekreds 2010 i Billund har holdt ti års jubilæum.
Annonce

Billund:  I april 2010 begyndte en ny læsekreds på Billund Bibliotek og fik navnet Læsekreds 2010. Første bog til fælles læsning og gennemgang var ”Syv fantastiske fortællinger” af Karen Blixen.
I juni 2020 er læsekredsen nået til den 96. bog i rækken. Det er ”Døgnkioskmennesket” af den japanske forfatter Sayaka Murata.

Deltagerantallet har gennem årene ligget mellem 10 og 12. Det er passende og giver hver enkelt tid og mulighed for at komme til orde. På skift og helt frivilligt gennemgår man oplevelsen ved ”månedens” bog - derefter med kommentarer bordet rundt.

- Det fungerer godt på en engageret og hyggelig måde, i tillid til hinanden. Har man ikke nået at læse bogen færdig - eller overhovedet ikke bryder sig om indholdet, så skal man ikke holde sig tilbage. Selvfølgelig heller ikke når man er begejstret, lyder det i en pressemeddelelse fra Kirsten Vagtholm og læsekredsen.

Annonce

Vælger selv

I halvåret 2018 og 2019 deltog Læsekredsen i DR Romanklubben, hvor titlerne var udvalgt på forhånd af Danmarks Radio. Ellers vælger Læsekreds 2010 selv blandt forfattere og titler - om det skal være en roman eller en novelle ”næste gang” - to aftener har der også været henholdsvis danske og nordiske digte.

Læsekredsen får stor støtte og hjælp fra Billund Bibliotek. Den holder sine møder på Billund Bibliotek, og det er biblioteket, som får bøgerne hjem til læsekredsen, da der jo ikke står 12 eksemplarer af alle de titler, Læsekredsen ønsker sig i en sæson.

- Inge Fredberg, der er læsekredsens kontaktbibliotekar, yder en fantastisk indsats med dette arbejde og er en uundværlig og meget professionel koordinator, siger Kirsten Vagtholm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Taxachauffør blev overfaldet af sin kunde

Billund Ugeavis

Til fællessang i regnvejr

112

To biler stødte sammen på Gammelbro

Annonce