Annonce
Ugeavisen Grindsted

Lad os få et sundhedshus til kommunen!

Billund Kommune bør have et sundhedshus, mener Annette Lundgaard (V) og Peter Fredensborg (V).

”Billund Kommune er i hvert fald ikke de ældres hovedstad”.

Dette udsagn hørte vi fra en ældrebolig-beboer for nogle uger siden i JydskeVestkysten og Vejle Amts Folkeblad den 7. oktober. Sådanne udsagn tager vi alvorligt, og derfor ønsker vi at sætte alles sundhed på dagsordenen! For i alle aldre, og måske især når vi bliver ældre, har vi brug for let adgang til vigtig lægehjælp og en bred vifte af sundhedstilbud. For at sikre dét mener vi, at det vil være en fordel, hvis vi får etableret et sundhedshus i kommunen.

Det bliver stadigt sværere at tiltrække nye praktiserende læger til vores område. Og vi ved fra andre steder i regionen, at hér kan et sundhedshus gøre en positiv forskel. Derfor ser vi store perspektiver i, at Billund Kommune går ind i et tæt samarbejde med Region Syddanmark om også at etablere et sundhedshus her hos os. Ud over praktiserende læger kan et sådant sundhedshus eksempelvis indeholde lokalpsykiatri, sundhedspleje, jordemodercenter, private aktører m.m.. Sådanne forskellige sundhedsfunktioner under samme tag kan gøre det nemmere at komme fra et tilbud til et andet, og samtidig kan det styrke sammenhængen og kvaliteten i behandlingen, eftersom det professionelle sundhedspersonale har mulighed for faglig sparring på tværs.

Placeringen af et muligt kommende sundhedshus i Billund Kommune er ikke afgørende, men det vil være naturligt at se på, om det kan lægges i tilknytning til og som en styrkelse af Grindsted Sygehus. Vigtigst for os er imidlertid at vi får et sådant sundhedshus i samarbejde med Region Syddanmark til gavn for alle borgere i Billund Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Konfirmationsliste

Ugeavisen Grindsted

25 år på Agrometer

Ugeavisen Grindsted

Spilletider byttet om

Annonce