Annonce
Billund Ugeavis

Gigantisk donation: Lego Fonden giver en milliard kroner til covid-19-ramte børn

Den ene halvdel af donationen vil komme over 27 millioner børn verden over til gavn. Foto: Arimacs Wilander/UNICEF
Lego Fonden donerer en milliard kroner til covid-19-ramte børn og unge. Pengene skal blandt andet gå til vacciner, medicinsk udstyr og uddannelse til børn i udsatte områder.

Velgørenhed: Covid-19-pandemien har globalt set forstyrret eller afbrudt 90 procent af verdens børns skolegang.

Det har fået Lego Fonden til handle.

Hjælpen kommer i form af en donation på 150 millioner dollar, omkring 950 millioner kroner.

Annonce

Cirka halvdelen går til Unicef, som skal sikre vacciner og medicinsk udstyr til forældre, lærere og omsorgspersoner i sårbare miljøer verden over.

Hvis ikke vi alle investerer noget nu, risikerer vi at børnenes udvikling forsinkes, og det vil påvirke os alle i mange generationer

Thomas Kirk Kristiansen

Den anden halvdel af donationen går til Lego Fondens samarbejdspartnere, herunder Brac Institute of Educational Development, som blandt andet sikrer, at børn i udsatte områder kan modtage uddannelse og lærdom gennem leg.

Midlerne kommer i tillæg til en donation på 313 millioner kroner til Brac og en række andre organisationer, som blev annonceret i marts 2020.

- Covid-19-pandemien har vendt op og ned på - og i mange tilfælde været ødelæggende for - livet for millioner af børn i hele verden. Det er vores ansvar at investere i børnene og sikre, at de fortsat har adgang til uddannelse og til at udvikle de evner, der er afgørende for at de kan klare sig i en verden, der er i konstant forandring, siger bestyrelsesformand for Lego Fonden Thomas Kirk Kristiansen og fortsætter:

- Vi håber, at andre også vil prioritere investeringer i børnene højt. Hvis ikke vi alle investerer noget nu, risikerer vi at børnenes udvikling forsinkes, og det vil påvirke os alle i mange generationer.

Uddannelse og lærdom tabt

Uddannelse har været en af de helt store tabere under covid-19-krisen. Utallige skoler verden over har været lukket ned, og 90 procent af verdens børn har mærket det på egen krop. I nogle tilfælde er der tale om lærdom og udvikling, der er svær eller umulig at erstatte.

Lego Fondens donation skal blandt andet hjælpe med at sikre, at næste generation af børn ikke går glip af den lærdom.

Derudover skal den sikre, at flere børn, forældre og lærere får adgang til vaccination.

- Covid-19-pandemien er gået hårdt ud over børnene, og i særdeleshed de mere sårbare børn. De har ikke kunnet gå i skole eller være sammen med deres venner, de er blevet tvunget ud i arbejde og børneægteskaber og deres familier er blevet skubbet dybere ud i fattigdom. Donationen hjælper os med at levere vigtige vacciner, der hvor behovet er størst, og bringer os tættere på at opnå vacciner til alle, så vi kan få vores liv - og vores økonomi - tilbage på sporet, siger Henrietta Fore, der har titel af execute director hos Unicef.

Annonce

Børn hjælpes i gang

Den halvdel af donationen, der blandt andet går til Brac og en række andre af Lego Fondens samarbejdspartnere, vil i alt hjælpe mere end 27 millioner børn verden over - dog hovedsagligt i lavindkomstlande i Afrika og Asien.

Hjælpen vil inkludere alt fra pakker med forskellige aktiviteter til børn og forældre, mental coaching og inspiration til forældre i flygtningelejre og hjælp til lærere, der skal have elever tilbage i klasseværelserne.

Sarah Bouchie er chief impact officer hos Lego Fonden, og hun lægger vægt på, at donationen vil hjælpe både forældre, lærere og børn - specielt dem i flygtningelejre rundt om i verden.

- Donationen bygger på den læring, vi fik sidste år, hvor vi gav omkring 313 millioner kroner til BRAC, IRC, Education Cannot Wait og andre organisationer. Vores partnere lavede en masse spændende og vigtige indsatser for at hjælpe børn og familier i mange forskellige lokalsamfund med at klare sig igennem covid-19 pandemien. I år vil vi gerne gå skridtet videre og hjælpe endnu flere af de børn, der er blevet holdt ude af skolen meget længe, og de forældre, der har været igennem en masse stress, siger Sarah Bouchie og fortsætter:

- Hvis du er i en flygtningelejr, og har boet der i årevis på meget lidt plads, så kan det være svært at finde motivation til at lege og være lærer for dine børn. Så vi hjælper familierne med ting, de kan lege med og lære af. Som mange andre steder i verden, under coronakrisen, har rigtig mange børn i Bangladesh ikke været i skole, og vores partnere har ikke kunnet sende folk ud, så i stedet har medarbejdere fra BRAC ringet rundt til forældre for at spørge dem om deres eget mentale helbred, og forsøge at give noget coaching og hjælp til at undervise børnene i hjemmet.

Ud over vacciner og hjælp til hjemmeundervisning, har Lego Fonden doneret midler til MIT, som udvikler en app, der skal lære børn at programmere.

Annonce
Annonce
Billund Ugeavis

Støjen kommer

Annonce
Annonce
Billund Ugeavis

Trafikafvikling, trafiksikkerhed og borgerinddragelse

Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Høreforeningen sætter fokus på et liv med handicap via blind psykolog

Billund Ugeavis

Hans Henrik Sidenius fejrer 25 år hos Lego

Billund Ugeavis

Folkeejet energipark langs Hærvejsmotorvejen

Billund Ugeavis

Billund Centret var Ole Kirks store ønske: Nu skal det bringes ind i en ny æra

Billund Ugeavis

Biblioteket arrangerer tur til Bogforum

Billund Ugeavis

Få et smugkig: BAS giver motorvejen, politikere og Grindsted en kærlig satirisk behandling

Billund Ugeavis

Løb med verdenseliten til orienteringsløb i Billund

Billund Ugeavis

Jeg vil kæmpe for bedre busruter

Billund Ugeavis

Sarahs favoritspot er en særlig trappe: - Vi skal være bedre til at tage derud med en kop kaffe

Billund Ugeavis

Læsere efterspørger en god kop kaffe i byen, men den har været der: Derfor lukkede Jesper sin kaffebar The Venue i Billund

Billund Ugeavis

Midtjysk Motorvej: Beslutningen er truffet

Billund Ugeavis

Johan er på vej til EM i taekwondo: Sådan får han tiden til den intensive træning

Billund Ugeavis

Billunds byudvikling skal vendes om!

Billund Ugeavis

Ny fodklinik er på vej: Bookingen er i gang

Billund Ugeavis

Nye cykelstier i Billund Kommune er indviet

Billund Ugeavis

Patienter kommer fra hele landet til gynækolog i Billund: De skal mærke, at de er i gode hænder her

Billund Ugeavis

Billund Bibliotekerne og Borgerservice får ny leder

Billund Ugeavis

Mit nye favoritspot i Billund: CoCon eller Bilma? Uanset, hvad det hedder, drømmer jeg om det!

Billund Ugeavis

Der er behov for ændringer i lægevagtsordningen

Billund Ugeavis

Billund Trav er klar til den sidste runde

Billund Ugeavis

Børnenes hovedstad fik sin fødselsdagsgave: - Det har potentiale til at blive et vartegn for Billund

Annonce