Annonce
Billund Ugeavis

Lego Houses brugte klodser får nyt liv

25 millioner klodser er der at finde i Lego House, og en gang i mellem skal de skiftes ud. Arkivfoto: Søren Gylling
Med en kvart million gæster om året skifter Lego House løbende deres klodser ud. Klodserne ryger ikke til renovation, men bliver derimod genbrugt til nye materialer.
Annonce

Billund: Hvis man tæller alle legoklodserne i Lego House, vil man nå op i omegnen af 25 millioner. Så mange klodser er der blevet brugt til at bygge de forskellige figurer og til at fylde de mange kar op, som gæsterne kan boltre sig i.

Men med knap 250.000 gæster om året, der næsten alle skal røre og bygge med klodserne, kan snavs unægtelig ikke undgås.

- Vi rengører ikke klodserne, men skifter dem ud med jævne mellemrum, når der er behov, siger Trine Nissen, der er kommunikationschef ved Lego House.

Klodserne bliver skiftet ud, inden gæsterne når at fornemme snavs eller skidt.

- Det er vigtigt for os, at alle gæsterne får en højkvalitetsoplevelse og en fornemmelse af at røre ved helt nye klodser ved hvert besøg, siger Trine Nissen, og fortæller at legoklodserne ikke bliver smidt ud, men derimod genbrugt.

- 98 procent af de klodser, vi skifter ud, bliver genbrugt til andre plastmaterialer. Klodserne sælges til en 3. partsleverandør, som har specialiseret sig i at genanvende plastmaterialer, siger Trine Nissen.

Annonce

Ansatte skiller klodser

I løbet af en åbningsdag i Lego House bliver der bygget mange kreative figurer af gæsterne. Når dagen lakker mod enden, bliver samtlige figurer samlet sammen for at blive skilt ad.

- Vi har 25 'brick seperators', der kommer og skiller klodserne, som de herefter putter i store kasser, fortæller Trine Nissen.

Det er hovedsageligt unge under 18, der er ansat til at indsamle og skille klodser ad.

Kasserne kommer herefter hen i et depotrum, hvorefter de atter vil komme tilbage til karrene i legeområderne. Når det så vurderes at være tid, vil klodserne efterhånden blive skiftet ud og dermed blive genbrugt til andre plastmateriale.

Hvis ens egne legoklodser hjemme i privaten er blevet snavset, foreslår Lego på sin egen hjemmeside, at klodserne vaskes i hånden ved maksimalt 40 grader for derefter at lufttørre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce