Annonce
Billund Ugeavis

En hyldest til Legos 'Super Ole': Internationale teaterfolk og lokale børn er på scenen i teaterstykke om Billunds visionære erhvervsmand

Det flyvende teater kommer i foråret rundt på en række skoler i Billund Kommune. PR-foto
Skoler og institutioner får besøg af Det Flyvende Teater, som underviser i teater og holder workshops til projekt ”Super Ole” - om Legos grundlægger.

Billund Kommune:  Projekt "Super Ole", en hyldest til Legos grundlægger, Ole Kirk Christiansen, ruller nu ud på flere af kommunens skoler og institutioner. Her kommer unge til at arbejde tæt sammen med en række internationale, professionelle kunstnere i Det Flyvende Teater.

Billund Kommune og Det Flyvende Teater ønsker på den måde at brede kunst og kreativitet ud til børn og unge.

- Projektet giver de unge i Billund Kommune muligheden for at snuse til teaterlivet og arbejde tæt sammen med en række internationale, professionelle kunstnere. Det Flyvende Teater kan med sin ekspertise indenfor teater medvirke til at gøre børn og unge fortrolige med kunstneriske processer, herunder teateropsætninger, scenografi, dramaturgi med videre.

Annonce
Linda Sugataghy og Giuseppe Bonifati alias Det Flyvende Teater, kommer sammen med andre kunstnere rundt på skolerne i løbet af foråret. Arkivfoto: Jacob Schultz

- Kommunen har ikke en lang tradition for samarbejde med professionelle teatre, og derfor giver projektet kommunens børn og unge muligheden for at udfolde sig indenfor teatergenren, siger Rasmus Kaufmann, kultur- og fritidschef i Billund Kommune, i en pressemeddelelse.

Indånd teaterluft

Med projektet ønsker Det Flyvende Teater at invitere de yngre generationer ind i teaterets verden og gennem workshops og teaterundervisning med teaterpædagoger og kunstformidlere at arbejde med de unges forestilling om deres egen superhelt – hverdagshelt.  De skal være med til at omdanne hverdagens problemer og udfordringer til ekstraordinære begivenheder.

- De unge får mulighed for at deltage aktivt i øvelser, og under prøverne i maj-juni vil de være en slags instruktørassistenter, der giver input til kunstnernes arbejde. De vil ånde teaterluften, som lærlinge gør på værkstedet, og de vil blive i stand til at lære at bruge teaterværktøjerne og gribe ind i skabelsen af showet med deres ideer og kreative bidrag i dramaturgi, regi, musik skuespil og scenografi, lyder det i pressemeddelelsen fra  siger Giuseppe Bonifati, kunstnerisk leder af Det Flyvende Teater.

Annonce

Forestillinger til sommer

Alle de involverede klasser og unge grupper inviteres også til en afsluttende ”superheltemaraton” i juni i Billund by. Selve teaterforestillingen ”Super Ole” præsenteres også i juni i Billund og omegn. På scenen vil være en kendt (og stadig hemmelig) dansk skuespiller og en ung fra projektet.

De vil ånde teaterluften, som lærlinge gør på værkstedet.

Giuseppe Bonifati, Det Flyvende Teater

De er med

  • Projekt ”Super Ole” kommer i 2022 ud til Billund Kommunes Museer, Billund Kulturskole, Billund Bibliotekerne, Billund Ungdomsskole, Filskov Friskole, Vorbasse Skole, Lynghedeskolen afdeling Stenderup, Hejnsvig Skole SFO, Vestre Skole SFO, Sdr. Omme Skole SFO, Gaarden Billund og FDF Billund.
  • Det Flyvende Teater samarbejder desuden med Lalandia, Skulpturpark Billund, Fonden Drive, Culture Shift med flere.
  • Projekt "Super Ole" er støttet af Statens Kunstfond med 400.000 kroner.


Annonce
Billund Ugeavis

Garden spiller med proffer - og du kan lytte med. Det er helt gratis

Annonce
Billund Ugeavis

Kommunen har ansat en borgerrådgiver: Skal hjælpe borgerne med dialogen med kommunen

Annonce
Billund Ugeavis

Den nye kultursatsning i Billund har fået egen bestyrelse: Tidligere byrådsmedlem og kendt brudekjole-direktør er med

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

SkoUniverset et år efter: Vil tiltrække kunder fra omegnsbyerne

Billund Ugeavis

Snart er det slut med Småt brændbartgenbrugspladserne

Billund Ugeavis

En hyldest til Legos 'Super Ole': Internationale teaterfolk og lokale børn er på scenen i teaterstykke om Billunds visionære erhvervsmand

Billund Ugeavis

Lise har startet legegruppe for hjemmepassere i Billund

Billund Ugeavis

Højgaard-brødre er blevet æresmedlemmer af Gyttegård

Billund Ugeavis

ABC Lavpris vil dække kundernes behov for alle dagligvarer - den formel har fungeret i 40 år

Billund Ugeavis

Jane og Brian modtager Årets Skulderklap i Vorbasse

Billund Ugeavis

Grindsted får vaccinationscenter i Magion

Billund Ugeavis

Få din helt egen legomodel udstillet i Legoland

Billund Ugeavis

Kattens Værns internat er Billunds nye udflugtssted - og med lidt til hunde

Annonce