Annonce
Billund Ugeavis

Legos store succes har sendt milliarder ind i Kirk Kristiansens selskab: Selskabet forventer fortsat vækst

Kirkbi A/S beskæftiger omkring 200 mennesker og hører til på Koldingvej i Billund. Selskabets primære aktivitet er at eje 75 procent af Lego A/S. Kirkbi er desuden delejer af en lang række andre selskaber. Arkivfoto: PR, Kirkbi
Kirkbi A/S's overskud på 27 milliarder kroner efter skat er især båret af Legos store succes. Selskabet forventer fortsat vækst i indeværende år - men på et mere normaliseret niveau.

Billund: Det forløbne år bliver betegnet som et ekstraordinært godt år for Kirkbi A/S. Overskuddet på 27 milliarder kroner efter skat er især båret af rekordoverskuddet i Lego, som Kirkbi ejer 75 procent af. Men også positive resultater inden for investeringsområdet får æren for det fornemme resultat.

Kirkbi har, ligesom det var tilfældet for Lego i sidste måned, valgt at offentliggøre sit årsregnskab i størst mulig stilhed. Virksomheden ønsker ikke at holde fest, mens bomber regner ned over indbyggerne i et ikke så fjernt land, og administrerende direktør Søren Thorup Sørensen stiller derfor ikke op til interviews, som det ellers er kutyme. Kirkbi har i stedet besvaret spørgsmål vedrørende årsrapporten på skrift.

Forventer normaliseret afkast

Kirkbi tjente i det forløbne år 15,6 milliarder kroner på investeringsaktiviteter, mens der i 2020 blev registreret et tab på 1,6 milliarder kroner. På spørgsmålet om, hvad forventningerne er til 2022, er svaret, at der forventes et normaliseret årligt afkast på mellem fem og syv procent.

Tre korte om Kirkbi

  1. Kirkbi A/S i sin nuværende form blev skabt i 2008 efter en fusion mellem Kirkbi Invest A/S og Lego Holding A/S. Aktierne er i dag ejet af Kjeld Kristiansen samt hans tre børn: Sofie Kirk Kristiansen, Thomas Kirk Kristiansen og Agnete Kirk Thinggaard.
  2. Selskabets primære aktivitet er at varetage de 75 procent af ejerskabet af Lego A/S. De sidste 25 procent af Lego A/S er ejet af Lego Fonden. Kirkbi A/S ejer derudover aktier i blandt andet Falck, Nilfisk og ISS.
  3. Første del af navnet Kirkbi kommer af ejerfamiliens mellemnavn, mens de to sidste bogstaver refererer til hjembyen, Billund. Søren Thorup Sørensen har siden 2010 været administrerende direktør for Kirkbi A/S.

”Der er en høj grad af usikkerhed omkring udviklingen af den globale økonomi og de finansielle markeder i 2022. Den manglende visibilitet i forhold til udviklingen af de finansielle markeder præger naturligvis også Kirkbis forventninger til 2022,” lyder det fra Kirkbi A/S.

I forhold til Lego, som er Kirkbis helt primære aktiv, forventer ejeren fortsat vækst – men noget mindre end den, der blev oplevet i 2021. Her viste regnskabet en stigning i omsætningen på 27 procent samt øget salg til forbrugerne med 22 procent.

”For Lego A/S forventes étcifret vækst i 2022 samt fortsatte investeringer i innovation, digitalisering, bæredygtighed og detailsalgskanaler,” fortæller Kirkbi A/S.

Annonce

Merlin giver stadig underskud

Selskabet Merlin Entertainment, som ejer og driver en række turistattraktioner – heriblandt Legoland-parkerne – har været voldsomt ramt af de restriktioner, som er fulgt med covid-19. I 2020 tabte Kirkbi mere end to milliarder kroner på Merlin Entertainment, men det tab var i det forløbne år reduceret til 588 millioner kroner.

"Der er en høj grad af usikkerhed omkring udviklingen af den globale økonomi og de finansielle markeder i 2022."

Kirkbi A/S

”Merlins ledelse og medarbejdere har igennem de seneste år ydet en flot indsats i forhold til at håndtere de ekstraordinære udfordringer, som covid-19-pandemien har medført. Med 35,2 millioner besøgende i 2021 sammenholdt med 22,1 millioner besøgende i 2020 formåede Merlin mere end at fordoble sin omsætning i det forgangne år. Samtidig gennemførte Merlin en række omkostningsreducerende tiltag, hvilket samlet gav et forbedret resultat for året til trods for fortsat påvirkning af covid-19,” skriver Kirkbi A/S.

En ny Legoland åbnede i New York sidste sommer, mens der efter planen åbner en Legoland i Korea i løbet af dette forår.

Annonce
Billund Ugeavis

Høreforeningen flytter sit foredrag til Vorbasse: Du er også velkommen

Annonce
Billund Ugeavis

Borgere mangler hjælpemidler, og kommunen vil have mindre kontrol: - Der er jo ingen, der beder om en toiletforhøjer for sjov

Annonce
Billund Ugeavis

Flag i byerne manglede til årets første konfirmationer: Nu er en flagglad flok klar til sikre dannebrog i gaderne

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Børnenes Hovedstad har fødselsdag - og så kom en kronprinsesse på besøg

Billund Ugeavis

Ny udstilling: Solvejgs billeder står i fritidscentret

Billund Ugeavis

Vorbasse fik besøg fra lokal garde

Billund Ugeavis

21-årige Anton har heltestatus: - 20 mænd med slips kan også lege

Billund Ugeavis

Gastropubben inviterer til koncert med Johnny Madsen Jam

Billund Ugeavis

Billund Gin blev til flere tusinde kroner i klubkasse

Billund Ugeavis

Find din indre ninja: Legoland inviterer til Ninjago Academy

Billund Ugeavis

Flagene er blevet hejst ved indfaldsvejene

Billund Ugeavis

Shuttlebussen er igen klar til at køre lokale og turister rundt mellem hoteller, butikker og attraktioner

Billund Ugeavis

Engang var det en gammel kro: Nu åbner i stedet et moderne tech-hotel med 18 værelser

Annonce