Annonce
Billund Ugeavis

Lillevang har fået en hjertestarter

Hjertestarteren er blevet placeret på Emil Kjeldbjergs gavl. Foto: Kristina V. Skjoldborg
Efter en sej kamp lykkedes det naboerne på Lillevang at få skaffet en gratis hjertestarter til deres område.
Annonce

Billund: Indtil for nyligt var der 19 hjertestartere i Billund, som stod tilgængeligt hele døgnet. Nu er der kommet én til, og den er at finde på Lillevang.

I slutningen af august afholdt Hjerteforeningen deres årlige indsamling. Her kunne grupper tilmelde sig og gå digitale som fysiske ruter og dermed gøre sig fortjent til en gratis hjertestarter.

Dette lykkedes for nogle naboer på Lillevang, og nu hænger belønningen for deres indsats på Emil Kjeldbjergs gavl.

- Det er dejligt, at den er kommet op. Jeg blev kontaktet af en elektriker, som fik den sat til, og nu er den også blevet koblet op på Trygfondens netværk, siger Emil Kjeldbjerg.

Han og naboen Nina Bay Jensen tog initiativ til at få skaffet en hjertestarter, da de som beboere på Lillevang er nogle af dem, der befinder sig længst væk fra en ambulance.

Annonce

Serviceret af Hjerteforeningen

Men nu er hjertestarteren fuldt funktionsdygtig og er også at finde på Trygfondens hjemmeside og i hjerteløber-appen for dem, som er tilmeldt hjerteløberordningen.


Den er klar, men kommer forhåbentligt ikke i brug

Emil Kjeldbjerg, hjerteløber


- Den er klar, men kommer forhåbentligt ikke i brug, siger Emil Kjeldbjerg, der selv både er paramediciner og hjerteløber.

Hvor mange hjerteløbere, der er i Billund vides ikke med sikkerhed, men der er 28 medlemmer i den lukkede facebookgruppe for hjerteløbere i byen.

Det første år bliver hjertestarteren serviceret af Hjerteforeningen, og herefter skal naboerne selv finde en måde at finansiere hjertestarteren på, så den kan blive ved med at være klar, hvis ulykken er ude.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Samfundssind

Annonce